Общината уведомява населението и РИОСВ за почистването на реката в Караджалово

Община Първомай заяви намерението си за извършване на аварийно-възстановителни  работи по почистване и възстановяване на коритото на река Бяла река в регулационните граници на с. Караджалово.

С Постановление на МС от  10.12.2020 г. са отпуснати 755 764 лв. за почистване на река Бяла река, минаваща през с. Караджалово. Това е допълнителен трансфер за непредвидени или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия.

Състоянието на речното корито е компрометирано и на места е затлачено от дървесна и храстовидна растителност, земни и скални маси. На реката са изградени мостове, които при опасност от силни дъждове могат да бъдат залети и да прекъснат пътната връзка към отделните махали и други села в района.

Дължината на участъка, предвиден за почистване на речното корито е 1284 м. При почистването е предвидено премахване на многогодишни храсти, дървета и друга растителност. Планувано е отстраняването на наноси от земни и скални маси, затрудняващи преминаването на водните количества през речното корито.

Генерираните отпадъци по време на почистването ще бъдат третирани съгласно нормативните изисквания.

Дървесината, годна за употреба, ще бъде безвъзмездно предадена на  кмета на с.

Караджалово, за да бъде раздадена на нуждаещите се.

Повече информация за инвестиционното намерение може да бъде получена от  Магдалена Янкова на тел. 0884311109, или в стая 216 на ОбА . Писмени становища  и мнения се приемат в: РИОСВ гр. Пловдив.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини