Ваньо Танов взема митниците. Преглед на националния печат

24 часа": Митниците получават хард Танов

Бившият антимафиот № 1 Ваньо Танов най-вероятно ударно ще оглави агенция "Митници", твърди източник отвътре.Защо генералът, който гледа лошо, е бил уговарян за важния пост?Той е честен, с хард поведение, познава всички процеси на контрабандата, както и участието на вътрешни хора от митници и МВР.

 „Труд": Нови цени на парното наесен

60 млн. лева загуби за "Топлофикация София" струвало решението на бившия министър на икономиката Петър Димитров да не съобрази цената на енергията с реалните разходи.

 „Сега": Ексминистър Чакъров заровил милиони в села на ДПС

Бившият екоминистър Джевдет Чакъров е раздавал милиони за странни и изключително скъпи начинания в общини, управлявани от ДПС, а е отказвал финансиране за належащи проекти в големи градове. Това обяви новият зам.-министър на екологията и водите Ивелина Василева вчера.

„Стандарт: Студентите със заплата

Студентите вече ще взимат не само стипендии, но и заплати. Допълнителното възнаграждение ще получават младежите, които участват в научни проекти на своите вузове. Това предвижда проект на новия екип в просветното министерство, който вече е качен в сайта на ведомството.

„Монитор": Стара лада отнесе 100 бона на бизнесмен

С викове "Това е полицейска акция! Всички вън от колата!" мними ченгета, въоръжени с автомати и маски на главите, успяха да свият 100 000 лева посред бял ден в центъра на Варна. Зрелищният екшън, който бил взет насериозно от минувачите и дори от охраната на намиращата се отсреща Прокредитбанк, е наблюдаван от десетки минувачи.От една лада изскочиха трима маскирани и въоръжени с автомати мъже. Те издърпаха от мястото до шофьора на сиво "Пежо 206" млада жена, от която измъкнаха чанта, и с мръсна газ отпрашиха по бул. "Генерал Колев", разказа очевидец на екшъна пред "Монитор".

 „Стандарт": Пет оставки на бюрото ще посрещнат новия шеф на ДАНС

Пет оставки на бюрото ще посрещнат новия шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, научи "Стандарт". Рапорти за напускане ще подадат четирима висши служители и говорителят на агенцията Зоя Димитрова. Те вече са заявили пред колеги готовността да си отидат веднага след като Йовчев встъпи официално в длъжност. Причината за решението им се кореняла в конфликт с новия председател, който се разгорял по време на уволнението на Иван Драшков като зам.-директор на родното ФБР.

„Монитор": Сертов сдаде ДАНС, Цветлин Йовчев я поема

Премиерът Бойко Борисов е взел решение да приеме оставката на председателя на ДАНС Петко Сертов. Това съобщиха вчера официално от правителствената информационна служба. Оттам уточниха още, че наследник на досегашния шеф на агенцията става Цветлин Йовчев, бивш шеф на дирекция "Контраразузнаване" в ДАНС. Както "Монитор" писа, неговото име се спрягаше за поста през последните два дни.

 „Дума": Общината си връща парното

След проточилата се сага между Столичната община и предходното ръководство на Министерството на икономиката и енергетиката, в края на която столичното парно стана държавно, се оказва, че е възможно "Топлофикация-София" отново да стане общинска собственост. Това стана ясно вчера от думите на новия министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Другите възможни сценарии за бъдещето на столичното парно са привличането на стратегически инвеститор или Българският енергиен холдинг (БЕХ) да стане акционер, като се капитализира газовият дълг на дружеството, който бе поет от холдинга.

 „Дневник": Държавнaта енергетика със 100 млн. лв. загуба

Националната електрическа компания (НЕК), дъщерното й дружество "Електроенергиен системен оператор" (EСО) и "Мини Марица-изток" са натрупали загуба от 98 млн. лв. за първите шест месеца на тази година. Данните са включени в огласения в понеделник консолидиран отчет на "Български енергиен холдинг" (БЕХ) за 2008 г., в чиято структура преди година влязоха дружествата.

Допреди месец загубата на електрическата компания е била 42 млн. лв., на ЕСО - 37 млн. лв., а на държавните мини - 19 млн. лв. За сравнение - през цялата 2007 г. НЕК отчете нетна печалба от 34 млн. лв., а "Мини Марица-изток" - 8 млн. лв.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини