Британски канал пуска "дийп фейк" коледно обръщение на кралицата

Традиционното коледно обръщение, с което кралица Елизабет Втора се явява пред британците по радиото и телевизията, ще бъде съпроводено тази година от алтернативен вариант ,основан на технологията "дийп фейк", съобщава BBC.

Процесът използва синтез на изображението с помощта на изкуствен интелект. Фалшивата реч на Нейно Величество ще бъде излъчена по Четвърти канал на централната телевизия на страната.

В ролята на кралицата ще се изяви комедийната актриса Дебра Стивънсън, но на външен вид тя ще бъде идентична с кралската особа. По време на своето обръщение дигиталният фейк монарх ще засегне редица спорни теми, свързани с решението на принц Хари и съпругата му да напуснат Великобритания. Няма да бъде подминат и принц Андрю, който временно се отказа от официалните си задължения заради скандала, който го свърза с американския милиардер Джефри Епстайн.

По думите на ръководителите на Четвърти канал те държат да покажат колко лесно могат да се фабрикуват фалшиви новини в дигиталната епоха с голяма привидност за достоверност. При технологията "дийп фейк" може да се генерира напълно измислено съдържание, озвучено от образи, създадени чрез изкуствен интелект. По този начин може да се разпространява всякаква дезинформация по максимално убедителен начин. От Бъкингамския дворец не коментираха коледната инициатива на Четвърти канал.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини