1 °C

Ремонтираха канавки в село Градина

Изображение 1 от 3

  135 м канавки са подновени на ул. „Славчо Георгиев“ в село Градина. Ремонтът е част от инвестиционната програма на община Първомай. Проектът „Основен ремонт на канали за дъждовни води“ е на стойност 10 000 лв. Той включва освен материалите и работата по полагането им, така и проектирането на тази и на други улици от селото.

  Предвидени бяха110 м, но с малко икономии и собствени средства планът беше преизпълнен, сподели  е кметът на селото Йордан Стоев.

  Изпълнител на ремонтните дейности е фирмата Перфект 2005.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   См
   смешко
   0 -1
   18:18, 21 дек 2020
   Какъв коментар към ремонт който е редно да бъде извършен лятото а не през зимата !
  • 2
   Ба
   Баба Меца
   0 0
   19:56, 23 дек 2020
   90лв/метъра! То бива крадене ,ама това е безочие!
  • 3
   Хи
   хидроинженер
   1 0
   09:49, 24 дек 2020
   Като изключим факта, че 10 000:135 е малко повече от 74, а не 90, може би трябва да се замислиш колко струва "проектирането на тази и на други улици от селото". Или е по-лесно да четеш само това, което ти харесва?
  • 4
   Пи
   питагор
   0 0
   06:55, 25 дек 2020
   Чистита коледа на сички. Ава хидроинжинере можеш ли ми каза по коя теорема 135 метра ще струват 10 000 лева ва яз съм математик ни съм кът другите тя ще ги разправяш на баба ти от градина. Ти знаеш ли че при габарит 135м дължина 70 сантиметра дълбочина и 70 сантиметра ширина ако имаме едно монолитно изливане на бетон ще са необходими приблизително 66 кубика бетон а това е канавка все пак демек минимум на половина и това се прави точно за един ден от най-много двама работника за изливането и един ден за оформянето и преди изливането изобщо аман от такива инжинери като тебе.Били платали за проектиране како има да са проектира една тъпа канавка ва яз като гледам кък е напраяна след три гудини тва за нищо няма да става ва. И защо ми правят тия скъпи проекти и на други улици кът няма да ги правят ева си тъпутията
  • 5
   Ба
   Баба Меца
   0 0
   14:45, 27 дек 2020
   Хидроинженерчето, аз мога да смятам! Яво ти си един от проектантите! Сега да ти кажа няколко неща , които ти сам знаеш:
   1. Едва част от този така наречен "хидропроект" беше направена от собственици на къщи. Аз поне знам 2ма собственици ,които сами си ги направиха.
   2. Мургавите хидроинженери работиха на надници като на инженери.
   3. С парите отпуснати за този канавка, се изплатиха на фирмата изпълнител стари дългове!!!
   И един въпрос към хидроинженера:
   Знае ли каква е цената на дървата за огрев отпуснати от горското за населението на селото?
   Весела Коледа от мен!

  Хороскоп за 16.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  16 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  16 яну 2021
  Последни новини