Тежките случаи от Първомай ще бъдат пренасочвани към Еврохоспитал

В  УМБАЛ „Еврохоспитал“ ще бъдат настанявани тежки случаи на пациенти от МБАЛ „Първомай“. Това беше едно от решенията на проведеното заседание на Пловдивския медицински щаб.

Въпросите, които разгледаха специалистите се отнасяха до правилата за лечение на пациенти с Ковид-19, които са на хемодиализа,  имат  онкологични заболявания или се нуждаят от интензивни грижи.

Те решиха във всички седем диализни центъра  на територията на  областта да бъде създадена такава организация, която да осигури диализата на положителните пациенти  с обособяване на специални зони и времеви диапазон,  за да се гарантира и безопасността на останалите пациенти.

Друго решение е, че в КОЦ в Пловдив няма да се разкрива ковид отделение, а ще се обособят зони за лечение  само на лежащо болни пациенти с онкологични заболявания със съмнение или доказан COVID-19. Решението е съгласувано с Асоциацията на пациенти с онкологични заболявания.

На последващата заседанието пресконференция Областният управител благодари на управителите на болниците и медицинските екипи за отговорността и работата, която вършат до момента, като подчерта, че болниците в Асеновград, Раковски и Първомай се справят много добре в ситуацията и имат добра организация.

За последното денонощие в Първомай са регистрирани 2 случая на вирусоносители – в Първомай – център и кв. Дебър.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини