-1 °C

Братята, заловени да сушат канабис, поискаха споразумение със съда

Братята Георги и Петко Иванови  от село Искра пожелаха   споразумение с Пловдивски окръжен съд. Делото бе разпоредително и се проведе вчера, след едно отлагане през месец юли.  До седмица прокуратурата ще излезе с решение дали е съгласна на това споразумение.

Срещу двамата мъже на 51 и 48 години бе повдигнато обвинение, че като съучастници и без разрешение са държали високорискови наркочитни вещества с цел разпространение и  че са направили опит да продадат това вещество. Те и трети мъж от Хасково бяха  задържани в рамките на специализирана полицейска операция по линия "наркоразпространение" на 30 януари 2020 г. Срещу Петко Иванов  е повдигнато и обвинение в това че е държал боеприпаси за огнестрелно оръжие – 16 броя бойни пистолетни патрони, без да има надлежно разрешение за тях.

Първоначално е задържан 34-годишен мъж от Хасково Той управлявал лек автомобил БМВ. Направеният  драг чек тест отчел положителен резултат за марихуана и кокаин. Именно на него братята са се опитали да продадат 502 г марихуана за 1500 лв.  В хода на работата, полицейският екип  претърсил и имота на двамата братя от Искра. Там са намерени две стаи със закрити прозорци, в които са били изградени въжени простори по стените, с множество висящи стръкове канабис, за да съхнат – клони заедно с листа и съцветия. В следствие на установените връзки между лицата, са претърсени и два частни адреса на територията на Хасково, от където е купувачът.

Общото тегло на наркотичното вещество е било над 17, 353 кг, на стойност 104 122,38 лева, като целта е била разпространението му.

В същия ден . в местността Зовийска курия, землището на с. Искра, двамата са направили опит да продадат част от канабиса за 1500 лева, на трети – К.С. канабис с общо нето тегло 502 грама, на стойност 3012 лева. Това закононарушение е останало недовършено по независещи от обвиняемите причини.

Към купувача К.С. също са повдигнати обвинения – за опита му да купи забранения наркотик и за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества.Той е отказал да сключи споразумение със съда.

Т.Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
27 ное 2020
Последни новини