20 са излекуваните от КОВДИ-19 до този момент

Към 15 часа на 3 ноември  ковид ситуацията в община Първомай е 10 вирусоносители на домашно лечение и 7 хоспотализирани. 

Жените са 8, мъжете – 9. Излекуваните от началото на пандемията са 20. Починал – 1.

Най- млади са мъж на 27 и жена на 28 години. Най-възрастната е жена на 77 години.

19 лица са под карантина – контактни или  лекувани.

914 лица са минали до момента през системата за отчитане на заразени и карантинирани.

По настояване на областния управител Дани Каназирева Областният медицински щаб взе решение ресторантите на територията на Пловдив и областта да работят с намалено работно време до 23.30 часа, а музиката  да бъде намалена до 85 децибела. 

Тя допълни, че се извършва проверка от ОД на МВР, като контролните органи – РЗИ и Областна дирекция по храните в Пловдив ще решат  каква ще бъде санкцията.

На проведена днес онлайн среща с кметовете на общините в областта, Каназирева отново ги призова  да се включат в проверките  и контрола по спазването на мерките  с наличните си ресурси и  заяви, че ще бъде безкомпромисна към нарушителите.   Взето бе решение по места да  бъдат сформирани екипи, които засилено да проверяват заведенията –особено в петък и събота. Кметовете съобщиха, че в повечето общини вече  работят  с органите на реда по контрола и  спазването на противоепидемичните мерки в кооперативните пазари.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини