Братята, заловени да сушат канабис, поискаха споразумение със съда

Братята Георги и Петко Иванови  от село Искра пожелаха   споразумение с Пловдивски окръжен съд. Делото бе разпоредително и се проведе вчера, след едно отлагане през месец юли.  До седмица прокуратурата ще излезе с решение дали е съгласна на това споразумение.

Срещу двамата мъже на 51 и 48 години бе повдигнато обвинение, че като съучастници и без разрешение са държали високорискови наркочитни вещества с цел разпространение и  че са направили опит да продадат това вещество. Те и трети мъж от Хасково бяха  задържани в рамките на специализирана полицейска операция по линия "наркоразпространение" на 30 януари 2020 г. Срещу Петко Иванов  е повдигнато и обвинение в това че е държал боеприпаси за огнестрелно оръжие – 16 броя бойни пистолетни патрони, без да има надлежно разрешение за тях.

Първоначално е задържан 34-годишен мъж от Хасково Той управлявал лек автомобил БМВ. Направеният  драг чек тест отчел положителен резултат за марихуана и кокаин. Именно на него братята са се опитали да продадат 502 г марихуана за 1500 лв.  В хода на работата, полицейският екип  претърсил и имота на двамата братя от Искра. Там са намерени две стаи със закрити прозорци, в които са били изградени въжени простори по стените, с множество висящи стръкове канабис, за да съхнат – клони заедно с листа и съцветия. В следствие на установените връзки между лицата, са претърсени и два частни адреса на територията на Хасково, от където е купувачът.

Общото тегло на наркотичното вещество е било над 17, 353 кг, на стойност 104 122,38 лева, като целта е била разпространението му.

В същия ден . в местността Зовийска курия, землището на с. Искра, двамата са направили опит да продадат част от канабиса за 1500 лева, на трети – К.С. канабис с общо нето тегло 502 грама, на стойност 3012 лева. Това закононарушение е останало недовършено по независещи от обвиняемите причини.

Към купувача К.С. също са повдигнати обвинения – за опита му да купи забранения наркотик и за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества.Той е отказал да сключи споразумение със съда.

Т.Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини