Подхванаха водопровода на ул. Стефан Стамболов"

С подготвителни дейности започна реализацията на проекта Реконструкция и рехабилитация на ул. „Стефан Стамболов“ и разположения по трасето й водопровод в Първомай.

Изпълнителите от „Първомай 2020“ увериха, че ще се работи с възможно най-малки затруднения за живеещите около улицата и преминаващите превозни средства. Водата ще се спира само за кратко и само по пресечката, в която се работи. Първа ще е тази част от „Стамболов“, която е между промишлената зона и автомивката.  Първоначално ще бъде осигурено и преминаването на автомобилите поне в едното платно на улицата, като за целта ще бъдат поставени и съответните знаци. Когато започне асфалтирането на улицата ще се направят алтернативни маршрути.

Проектът включва подмяна на водопровода, отклоненията към сградите и полагане на асфалтова настилка от триъгълника пред магазин „Аргис“ до кръстовището с улица „Малина“(промишлената зона). Ако климатичните условия позволят ремонтът ще бъде завършен преди Нова година. Сдружението, спечелило обществената поръчка е предложило цена 1 201 315 ,15 лв. без ДДС. Средствата са осигурени с Постановление на МС.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини