Ученици откриха нови начини за оползотворяване на свободното време - в музея или на кино

Изображение 1 от 3

    45 деца от училището в село Искра посетиха Природонаучния музей в Пловдив като част от проекта „Заедно можем повече“. За много от тях това беше преживяване несъизмеримо с емоциите им до момента. Учениците разгледаха най-новата зала „Тропик“. В нея има разнообразни видове живи тропически пеперуди, които летят свободно из джунгла сред истински растения от южните страни. Там групата усети специфичния тропически климат и получи информация от уредника докато пеперудите кръжаха около тях. Много емоции предизвика и терариумът, където учениците се запознаха отблизо с различни влечуги, земноводни и паяци.

    Към впечатленията от музея се прибави и незабравимото преживяване да влезеш в истински киносалон. Децата получиха възможността да гледат кино „като на филм“ – в киносалон и с пуканки в ръце те изгледаха „Лигата на животните“.

    Проектът „Заедно можем повече“ има за цел да осмисли свободното време на децата и е на стойност от 14 487 лв., осигурени от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ). Той предвиждаше творчески  лагер през лятото, който сега е заменен с кратки еднодневни екскурзии заради ограниченията, наложени от пандемията.

    Ден като този може да промени нагласата на всяко дете и да го мотивира за по-високи резултати, убедена е директорката на училището Величка Чурчулиева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини