Правят 3D филм за Чебурашка

Съветско-руската филмова студия "Союзмултфилм" ще прави пълнометражен 3D филм за Чебурашка, съобщава "Комерсант".

Заедно с телевизионните канали "Русия 1" и СТС, както и студиото "Жълто, черно и бяло" (YBW), "Союзмултфилм" ще навлезе на пазара на игралните филми. Новият проект на студиото ще бъде посветен на образа на Чебурашка, който ще бъде създаден с помощта на компютърна графика.
Юлияна Слащева, председател на борда на „Союзмултфилм“, заяви, че това ще бъде първият пълнометражен филм на студиото, след като получи филмовите права върху историята на Чебурашка от семейството на Едуард Успенски. Работата по проекта е планирана за 2021 г., а илизането на лентата е планирано за 2022 г.

Бюджетът на филма ще бъде най-малко 600 милиона рубли. Окончателната цена на пълнометражния филм ще се формира след одобрението на сценария, по който ще работят работниците от студиото на YBW.

През 2003 г. японската компания SP International купи от „Союмултфилм“ правата за разпространение на анимации за приключенията на персонажите от книгите на Успенски до 2023 година. В Япония излезе кратък филм за Чебурашка, използващ 3D технология. През април 2020 г. "Союзмултфилм" поиска да си върне правата върху този герой от Япония. 

Източник: dariknews.bg

Коментари в сайта

Последни новини