За партията на Слави Трифонов са забранени съюзи с ГЕРБ, БСП и ДПС

Явно има и европейски политици, които са оперирани от срам и морал, коментира Трифонов

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" няма да се коалира с ГЕРБ, ДПС и БСП и няма да отстъпи от три свои искания от референдума преди няколко години - за мажоритарни избори в два тура, намаляване на субсидията на партиите на 1 лев и електронно дистанционно гласуване. 

Това заяви Тошко Йорданов, зам.-председател на партията, по БНР. Йорданов уточни, че предложението им за намаляване на депутатите на 120 души не е минало през референдум и затова не са категорични в настояването си за него.

Когато стане ясно кои партии влизат в парламента, бихме могли да водим разговор с тях, каза още Йорданов. 

Според него няма никакво значение дали една партия се определя като лява или дясна, защото "за избирателите са важни практицизмът, честността и моралът". Тази координатна система вече е остаряла. Десни партии вземат леви решения, леви партии вземат десни. В кръга на шегата ще кажа, че нашата партия не е нито вляво, нито вдясно, тя е отгоре - над всички, заяви Тошко Йорданов. 

Слави Трифонов коментира във фейсбук доклада за България в ЕП и резолюцията, която предстои да се гласува за страната ни. В текста му се казва: 

За Европейската народна партия и за нейния началник в Европейския парламент Манфред Вебер явно чекмеджетата, кюлчетата, корупцията и най-вече върховенството на закона нямат никакво значение.

Подкрепата на ЕНП и Манфред Вебер за Бойко Борисов е изцяло против логиката на морала и въпросното върховенство на закона. Това е толкова отвратително лицемерие, че си правя следния извод:

Има не само български политици, които не ги е срам, явно има и европейски политици, които са оперирани от срам и морал в ранна детска възраст. Аз не знам тази резолюция какво ще промени. Какъв ще е ефектът. Или дефектът от тази резолюция. Но тя няма да промени истината. А истината я знаем всички. Ние нито сме луди, нито толкова глупави, че да вярваме на доклади, резолюции, европейски политици или когото и да било. Тъжно е, можеше да има повече морал в Европейския парламент, ама - на. Явно и там трябва да има процеси, които да направят ситуацията морална и правилна. Обаче, уважаеми български и европейски политици, не можете да промените истината. Истината е само една. Тя е като гравитацията – въобще не й пука какво мислите за нея. Просто си съществува.

А за гарваните дето не си вадят очите един на друг - и на тях ще им дойде времето. Рано или късно. Повярвайте ми – бил съм ловец. Знам как става.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Да
    Дамян
    4 -5
    18:09, 7 окт 2020
    То и в нашите дупетати Радан, Елена и сие можеше да има малко повече морал , а не да окалят страната си, само и само да гътнат омразния ББ.Сега се косят, че си гръмнаха фишеците, пък номерата им май няма да минат.Тази мешавица ,която сътвориха и която няма общо с върховенството на закона трябва да им затвори пътя към европарламента завинаги.Продажници.
    • Де
      Делян
      3 -3
      18:49, 7 окт 2020
      Влиза ли ти дълбоко, крадлив пeдepacт ?
    • Защо винаги когато ми говорят за
      1. Радан Кънев и все си мисля за Иво прокопиев, Иван Костов
      2. Елена Йончева - си мисля за Сергей Станишев, За Пламен Орешарски, за Мая Манолова и предложения от нея Делян Пеевски.
      3. Отровното трио - За Белград и Дубай.
      4. Корнелия Нинова - за Приватизация, Техноимпекс, Иван Костов, За БКП, за Кирил Добрев-трафиканта на пари в сакове и за долари и марки в сак.
  • 2
    от която и партия да се издигне политик. все е продажник и крадец. ФАКТ
  • 3
    Ка
    Как пък за 30 години
    4 -1
    19:06, 7 окт 2020
    не можахме поне един нормален честен и умен да намерим. който да управлява България.
  • 4
    "Наблюдател"
    2 0
    19:37, 7 окт 2020
    Отвън е едно, а като се влезе в политиката, е друго. Налага се да се правят доста компромиси. Ако някой смята, че ще намери идеалните хора, греши. В политиката влизат напористи, понякога и нахални люде. Сложно нещо е, но новият месия, дето се точи, че ще е по-различен от останалите, ще разбере, че в политиката не всякога 2+2 е 4. Има и много външни фактори, с които всяка политическа партия трябва да се съобразява. Да се надяваме в парламента да влизат повече неопетнени, почтени, честни и можещи хора. Много качества трябват на един народен представител, вкл. добро физическо и психическо здраве. За професионален шофьор искат психологически изпит, а за тия, дето управляват държавата, няма такъв изпит! Парадокс!
  • 5
    Ха
    Хасковлия
    1 -1
    05:35, 8 окт 2020
    Щом и чалгите ще ни управляват.........

Още новини

Последни новини