Три съвета от жената, която отслабна 55 кг

Американка от град Рентон, Вашингтон свали 55 килограма и даде три съвета за желаещите да отслабнат. За това пише сайтът на програмата Today на NBC.

Джорджия Карлтън била пълна още като дете. В седми клас вече тежала 125 килограма, а за дипломирането си добавила още 10 килограма. "Винаги си казвах, че просто съм се родила дебела", казва тя.

Повратна точка станало пътуването до Дисниленд преди три години. Карлтън непрекъснато се тревожела, че заради наднорменото тегло няма да ѝ позволят да се качи на атракционите, а поради артрит коленете я болели. След като се върнала, тя решила да промени живота си и по съвет на своя приятел започва да следва програма за отслабване.

Следете храната си, без лишения. Карлтън се научила  да следи размера на порциите и здравословните алтернативи на определени храни и с изненада установила, че не трябва да се отказва от любимите си храни, за да отслабне. През четвъртия месец от диетата започнала да увеличава физическата активност и сега ходи на фитнес шест пъти седмично. От ноември 2017 г. е успяла да отслабне от 127 на 72 килограма.

Не си поставяйте невъзможни задачи. "Можете да започнете с малко", казва тя. "Казвам на хората: ако искате да увеличите физическата активност, просто решете, че ще се разхождате из квартала си две седмици, пет минути на ден. Ако искате да си приготвите храна, просто решете, че ще имате голяма здравословна салата вместо обяд за две седмици."

Постоянството е по-важно от перфектното спазване на всички правила. Също така е важно да не си пречите. "Можем да постигнем много", казва жената. "Но всевъзможни мисли ни спират. Ако ги махнем от пътя си, ще бъде невъзможно да ни спрат."

По-рано беше съобщено, че жителка на шотландския град Льовен, която тежи 165 килограма, е загубила почти две трети от теглото си и е споделила тайната на отслабването. Тя промени диетата си и започна да спортува редовно.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химената
    2 0
    13:38, 5 окт 2020
    Отслабна с 55 и сега е 100 , браво !
Последни новини