11 °C

Баба Яга донесе нов таблет на Румяна Атанасова

На IX Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои Румяна Атанасова от Първомай получи  първа награда във втора възрастова група. Конкурсът е част от Националния фестивал на детската книга, организиран от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“, Сливен. В тазгодишното му издание са се включили над 200 деца от цялата страна на възраст от 7 до 15 г.

Наградите бяха връчени на специално организирана церемония. Творбите на отличените участници в конкурса са изложени във фоайето на ДТ „Стефан Киров”. Там се намира и куклата на Баба Яга, изработена от Руми. Освен диплом, за класираната ѝ на първо място кукла, авторката получи и нов таблет.

Румяна Атанасова е осмокласничка в СУ "Златаров", повече от 6 години е част от Детската приложна студия, ръководена от Зорка Каразапрянова. Това не е първата ѝ награда, но момичето сподели, че е много щастливо, а денят на церемонията – 25 септември е ден, изпълнен с вълшебство.

Много сме изненадани и щастливи, сподели и г-жа Каразапрянова - ръководител на студията. Децата които идват  при нас в школата са много талантливи и трудолюбиви.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Последни новини