Истина или фалшива новина е, че общински лидер напуска ГЕРБ?

Изображение 1 от 3

    Информацията, че общинският лидер на ГЕРБ в Баните Венцислав Шишков напуска партията заедно с още 28 души, се оказа фалшива новина. Инфото се появи в публичното пространство преди ден и бързо се препредаде от някои медии. Действително в профила си във фейсбук Венцислав Шишков е публикувал заявлението си, че напуска ГЕРБ и заемания от него пост на общински ръководител. Но дни преди това е имало събрание на общинската структура в Баните, на което Шишков е бил отхвърлен като председател, а за такъв е избран кметът Милен Белчев. Това съобщи за СмолянБгвести самият Белчев.
    В последствие Шишков пуска заявлението си за прекратяване на членството в ГЕРБ с дата 21 септември. "Молби за напускане са подали не 28, а 13 души и всички те са от село Загражден, близки и роднини на Шишков", допълни Белчев и допусна, че напусналите искат да се ориентират към новосъздадената партия на Цветан Цветанов.
    Според кмета на Баните, Шишков на практика работил против ГЕРБ и разбил структурата в общината. "Партията първо е разочарована от него, не той от партията", каза още Милен Белчев.

    Величка Петкова

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини