Почистиха пространството около моста над реката в Малево

    Почистиха пространството около моста над реката в хасковското село Малево. Дейностите бяха извършени от хасковската фирма „АБ“, възложени от Агенция „Пътна инфраструктура“ и областна администрация в Хасково след сигнал на еTV.

    От коритото на реката са изнесени около 100-150 кубика отпадъци и наноси, казаха от фирмата-изпълнител. Освен това са възстановени две бетонни колони, които бяха паднали в реката.

    Жители на селото заявиха, че коритото на реката не е било почиствано от около половин век.

    На място дойде кметът на Малево Михаил Михайлов. Той заяви, че е доволен от почистването на коритото. Той смята обаче, че коритото трябва да се почисти в по-голям периметър, защото при обилни валежи и повишаване нивото на водата, отново ще се затлачи пространството под моста, в резултат на което се наводняват близките няколко къщи и ниви.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Тъ
      тъкъуту
      6 -1
      09:15, 18 сеп 2020
      Преди години по селата реката се чистеше от всички жители на селото, обявяваше се един ден и всички мъже с кирки, лопати, брадви отиваха да чистят реката. Чистеше се реката в границите на селото, така че да няма наводнения, сегашното почистване е сама на една място, трябва цялата река, в границите на селото. Де..ба и социализма, добре ни дойде демокрацията, нали ве тулупи?
    • 2
      Ha
      Hah
      0 0
      10:23, 18 сеп 2020
      На 33години съм и реката никога не съм я виждал така
    Последни новини