14 °C

Няма надежда за живеещите на „Константин Фотинов“

Изображение 1 от 2

  Живеещите в  кв. Любненово неведнъж са подавали сигнали и жалби в Общинска администрация-Първомай за състоянието на ул. „Константин Фотинов“ . Тя е малка улица,  не е асфалтирана, но за да бъде изравнена е покрита с едър чакъл. Това е решило донякъде проблема с дупките, но е „отровило“ живота на живеещите на нея.

  Не можем да дишаме през лятото, споделят те. Прах се вдига непрекъснато. Не можем да проветрим домовете си, оплакват се още.

  Решението, според хората, е всекидневно улицата бъде поливана с вода докато не бъде асфалтирана. Имало е опит на живеещ на улицата да я оводнява с вода от личната си помпа. Това се е оказало доста скъпо начинание.

  Запознат съм с проблема, каза кметът на общината Николай Митков. Улицата е важна за квартала, тя води към съоръжение на НКЖИ – прокара. Нямаме възможност да обливаме улицата, не разполагаме с водоноска.

  Кметът разказа, че заради важността на улицата тя е подадена отдавна към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Има изготвен проект и готовност да бъде направена. Единственото, което не е осигурено е финансирането.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 14.04.2021

  Последни новини