22 °C

Божидар Стрехин съжалява, че не може да отбележи юбилея си пред първомайска публика

Изображение 1 от 2

  Тази есен за пръв път от много години в Първомай няма да се проведе Празник на тракийската музика и песен и това ще лиши един от обичаните музиканти – Божидар Стрехин - да отбележи своя юбилей сред приятели и колеги и пред първомайска публика. Той е български кларнетист, основател и ръководител на групата „Млади Тракийци“, изключително популярна в Тракийска област. 

  Божидар Стрехин е роден на 10 август 1970 г. и е редовен участник в есенно събиране в Първомай.

  Теодора Кирякова: Господин  Стрехин, липсва ли Ви Празникът тази година?

  Божидар Стрехин: Разбира се, че ми липсва. От всичко на света (в музикално отношение) най-много обичам тракийската и сватбарската музика. Нея я свиря с най-голямо вълнение. В Първомай съм се чувствал винаги „в свои води“. Аз имам специално отношение към Първомай защото съм възпитаник на музикалната школа на Първомайското читалище. Мой преподавател там беше Никола Илиев. Оттам се познавам и съм приятел с Петър Войников, Пламен Петков и други музиканти. А в Първомай винаги са се събирали много наши почитатели и имам хубави спомени.

  Т.К.: Сега с какво сте заменили този фолклорен празник?

  Б.С.: Сега повече творим и по малко свирим, но тази пандемия ни лиши не само от Празника в Първомай. Липсват ни съборите, веселбите, срещите с приятели и публика. За съжаление в това трудно време се вижда, че вместо да израстваме като нация все повече затъваме.

  Т.К.: Как отбелязахте юбилея си?

  Б.С.: Отбелязах го с близки хора, със семейството си и с групата. Получих много поздравления от колеги и почитатели. Радвам се на голямо уважение от много хора. За съжаление няма да мога да го споделя с публиката в Първомай.

  Т.К.: Личният ви празник беше ли повод за равносметка?

  Б.С.: Да, разбира се. Много хора казаха, че се намирам на средата на жизнения си път. Аз не вярвам да е точно така, но рождения ми ден ме накара да се замисля за това какъв съм бил и какъв съм сега. Като млад, когато съм искал да постигна нещо, не съм знаел как да стане. На 50 вече съм улегнал. Решенията ми са взети без да бързам, по-професионално, по-улегнал съм. Ако доживея до 75 ще знам всичко и ще имам по-голям опит във всяка сфера, но едва ли ще имам силите на 50-годишен.

  Т.К.: Какво ще кажете на първомайските си почитатели?

  Б.С.: Поздрави на всички, нека бъдат здрави и да се вълнуват от тракийската музика.И специални поздрави за моя приятел Иван Караславов.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини