И детето-магьосник стана мъж...

Ако си милите, че когато отидете в кино залата за да видите "Хари Потър и Нечистокръвният принц" ще гледате детски филм, жестоко се лъжете!

Шестият филм за приключенията на детето – магьосник, което вече е всичко друго, но не и дете, е една стопроцентова фентъзи драма.

В настоящата част, с пълна сила е продължена тенденцията за преливане на сюжета от приказка за деца, в история за възрастни (което, разбира се, по никакъв начин не изключва най-малките поддръжници на Потърманията от подходящата за филма аудитория).

Метаморфозата се усеща от първите кадри – много по-драматични и кървави, от това, което сме гледали досега. Макар, че сцените са преизпълнени с вълнуващи ефекти, тук акцентът се прехвърля все повече върху самите герои, а действието излиза от рамките на обособения вълшебен свят нa Хогуортс и навлиза все по-агресивно в ординарния свят на хората.

В предишните пет части, Хари напълно ни е убедил в таланта си да прави магии, а вече сме станали свидетели на зрелищния ефект от почти всички видове заклинания, опознали сме и голяма част от фантастичната флора и фауна на Хогуордс.

Режисьорът Дейвид Йейтс, който бе натоварен с пресъздаването и на "Орденът на Феникса" е напълно наясно с този факт и ни поднася вълнение на толкова за очите, колкото за душата.

ВИЖТЕ КАКВО РАЗКАЗВАТ САМИТЕ АКТЬОРИ!

В тази част, освен, че интригата "Хари Потър – Волдеморт" набира все по-голяма скорост и става изключително напрегната, като че ли за пръв път се поставя акцент и върху останалите персонажи. Верните другари на Хари вече са пораснали и между тях започват да се завързват сложни любовни отношения.

Хърмаяни се е превърнала в истинска красавица и мислите за уроци са заменени с най-интимни вълнения. Рон пък е станал същински мускулест мъжага, опитващ се да балансира както с топката за Куидич, така и със собствените си хормони. Ситуации, които слагат и нотката хумор в лентата.

ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ КЛЮЧОВИТЕ МОМЕНТИ!

Какво се случва в шестия филм...

Окуражени от завръщането на Лорд Валдеморт, Смъртножадните опустошават световете както на Мъгълите така и на магьосниците и Хогуортс вече не е толкова безопасен, колкото е бил някога.

Хари подозира, че нови опасности може би дебнат и в самия замък. Дъмбълдор е решен да го подготви за наближаващата решителната битка. Той се нуждае от помощта на Хари за да пробият защитата на Волдемор.

Макар и не така красив, както " Затворникът от Азкабан" и една идея по-малко зрелищен от "Орденът на Феникса", "Хари Потър и Нечистокръвният принц" е много добър: героите са по-многопластови, сюжетът проследява няколко паралелни завръзки, изобилства от напрежение и драматизъм.

С две думи, филмът си заслужава разходката до киното и похарчените пари за билет. Не го пропускайте, особено следите историята от самото начало. Филмът е ключов за цялостната развръзка, до която остава съвсем малко, а обратите са наистина вълнуващи! Какви са те, разберете сами!

И ако това не ви е убедило.....

Оценка в IMDB: 8.3.

"Хари Потър и Нечистокръвният принц" обещава да се превърне в най-касовия филм в цялата история на киностудията "Уорнър брос".

Австралия, Белгия, Боливия, Бразилия, Великобритания, Венецуела, Дания, Египет, Испания, Италия, Колумбия, Нова Зеландия, Панама, Перу, Русия, Уругвай, Франция, Швеция, Швейцария, Чили едновременно видяха новата лента по романа на Джоан Роулинг.

В Русия филмът излиза с рекордните за поредицата над 900 копия. "Сигурно е, че лентата ще изпревари по приходи най-касовите филми в света като "Спайдърмен", "Матрицата" и дори "Карибски пирати" - твърди представител на руския разпространител "Хари Потър и Нечистокръвният принц" - "Каро филм".

Приходите по света от предишните пет филма за Хари Потър възлезнаха на 4,5 милиарда долара, изчисли Варайъти. С този си показател поредицата изостава малко зад общите приходи от лентите за Джеймс Бонд, които се изчисляват на 5 млрд. долара.

След "Хари Потър и Нечистокръвният принц" обаче лентите за малкия вълшебник по всяка вероятност ще изпреварят тези за агент 007.

Според агенции за онлайн продажба билетите за "Хари Потър и Нечистокръвният принц" се купуват доста по-бързо, отколкото за предишните ленти, а също от тези за "Трансформърс: Отмъщението на падналите".

Българската премиера е днес!

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини