Страст, мистерия, убийство - първи трейлър на "Смърт край Нил"

"Питам, обичали ли сте някога толкова дълбоко, били ли сте обладани от такава ревност, че да можете да убиете? Престъплението е убийство, а убиецът е един от вас. Разследвал съм много престъпления, но това промени душата ми. Аз съм Еркюл Поаро и ще намеря убиеца."

Феновете на Агата Кристи и филмите по нейни творби могат да потриват доволно ръце, защото първият трейлър на филма "Смърт край Нил" с Гал Гадот, Арми Хамър и Кенет Брана вече е тук, докато самият филм се задава зад завоя.

След "Убийство в Ориент експрес" Кенет Брана отново застава както на режисьорския стол, така и в главната роля, в нова адаптация по Агата Кристи. Този път белгийският детектив Еркюл Поаро разследва ново, тежко престъпление. Приключенията са го отвели в Египет, на любопитно пътешествие по река Нил.

Поаро е потърсен от млада влюбена двойка, чието романтично пътешествие е разбито от безмилостно убийство. Извършителят е на борда на кораба, с който двойката пътува, а всички са заподозрени.

В романа на Кристи героините на двете си съперничат за сърцето на един мъж, а цената на това е собственото им приятелство. Жаклин дьо Белфор (Ема Макей - британската НЕ-Марго Роби, която досега успя да ни впечатли в Sex Education) е била сгодена за Саймън Дойл (Арми Хамър), но той отменя годежа им и я зарязва, след като тя го запознава с най-добрата си приятелка, богатата наследница Линет Риджуей (Гал Гадот).

Новата двойка е на екскурзия в Египет, но Жаклин също е там и страстта (както личи от самия трейлър) е силно нажежена. Толкова, че да се стигне до убийство. Но наистина ли Жаклин е тази, на чиято съвест ще тежи смъртта? Еркюл Поаро се намесва, за да разкрие истината.

Историята е повече от впечатляваща, а надеждите са, че адаптацията ще отговори на очакванията.

Създателите на филма обещават една мащабна и зловеща история за обсебваща любов и трагичните последици от нея, както и много неочаквани обрати, които да държат публиката в напрежение до самия край. Разбира се, самият Поаро, придава щипка изтънченост и ексцентричност дори със самото си присъствие.

Трейлърът на филма изглежда наистина впечатляващо и пищно, а Гал Гадот и младата Ема Макей са наистина фатално великолепни в своята красота.

Това се подсилва и от наистина привлекателни кадри, описващи самата атмосфера на Нил и европейския елит от началото на миналия век.

Звездният каст на продукцията събира още имена като Роуз Лесли, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт и др.

За "Убийство в Ориент експрес" определено не можем да кажем, че беше впечатляващ, но надеждата сега е, че Кенет Брана си е взел уроците и "Смърт край Нил" ще надгради върху поставената основа.

Филмът ще тръгне по кината през октомври... освен ако COVID-19 не реши друго. 

Източник: webcafe.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини