Тоалетна само за смелчаци

Изображение 1 от 2

    Познаваме до болка неприятния момент, в който спешно ни трябва тоалетна, но обществените са находка, подобна на оазис в пустинята.

    Ако се отдалечим на няколко хиляди километра от нашата действителност и се озовем в някой парк в Токио, въпросът, който ще ни мъчи, е дали да се осмелим да влезем в тоалетна с прозрачни, стъклени стени.

    Именно такива съоръжения се появиха на няколко места в японската столица. Но това не е просто нечия интересна хрумка или провокация - има си своята цел. А тя е да можем да видим какво е състоянието на тоалетната още преди да сме пристъпили към нейното използване.

    Прозрачните санитарни помещения са дело на архитекта Шигеру Бан. Те са направени от специално, "умно" стъкло", което става матово и непропускливо за любопитни погледи, когато тоалетната е заета. Ние обаче продължаваме да имаме гледка навън. През нощта пък свети в приятна, цветна светлина, предава Guardian.

    Освен че определено разнообразява градската среда, цветната тоалетна спестява притесненията на какво ще се натъкне, ако решим да я използваме - я някой да ни причаква вътре, я друг преди нас нарочно да я оставил ужасно мръсна. Подобен проект определено може да промени мнението ни за обществените тоалетни и точно такава е неговата цел.

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини