Два нови случая на заразени с КОВИД -19 са регистрирани в Първомай

Два случая на заразени с коронавирус са регистрирани в община Първомай, съобщават от Областния медицински щаб. Единият случай е от почивните дни. Младеж, който се е завърнал от море със симптоми на заразяване, но вече се чувства добре и е на домашно лечение в Пловдив. Другият случай, съобщен днес е на заразена млада жена, работеща в преводаческа фирма. Тя се чувства добре и е избрал да бъде под карантина в Първомай Издирени са контактите им и са взети всички противоепидемични мерки.

В Пловдивска област ситуацията е следната: за последните 3 дни има 38 излекувани пациенти с COVID-19, точно толкова -38 са и новозарезените. Общо случаите са 1219, от тях са оздравели 673. На домашно лечение са 398. Под карантина – 561 лица. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева За този период хоспитализираните са 11, като състоянието им е задоволително. Броят на свободните легла е 86, а тези за интензивно лечение са 34. Няма регистрирани огнища. „Ситуацията в областта и Пловдив, относно заболеваемостта е сравнително спокойна, но ние трябва да сме готови за всяка промяна и най-вече с наличието на легла в болничните заведения, коментира Каназирева

От новите регистрирани в Пловдив са 28, в община Асеновград – 5, в община Марица – 2 и в общините Първомай, Раковски, Калояново по 1 случай. Справка по общини: Пловдив – 836, Карлово – 52, Кричим – 23, Хисаря – 10, Родопи – 81, Стамболийски – 21, Калояново – 8, Перущица – 23, Раковски – 12, Марица - 37, Асеновград – 62, Брезово – 2, Куклен – 11, Садово – 14, Първомай – 5, Съединение – 13, Сопот - 9.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини