Викове "Оставка" в парламентa, аплодисменти при декларация от ГЕРБ

В отсъствието на премиера Бойко Борисов започнаха дебатите в парламента по рокадите в кабинета. Днес ще бъдат сменени министрите на финансите Владислав Горанов, икономиката Емил Караниколов, вътрешните работи Младен Маринов и туризма Николина Ангелкова.

"За пореден път премиерът се крие и неглижира институцията народно събрание. Да дойде, да аргументира промените и да каже кога ще си даде оставката", призова от парламентарната трибуна заместник-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов.

Според Георги Свиленски от БСП Борисов се е уплашил и се е скрил. "Не сме го виждали сигурно година и половина този човек", допълни той.

С викове "Оставка" депутати от опозицията прекъснаха на няколко пъти четенето на декларация от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. В декларацията тя критикува президента и го призова да обяви дали иска президентска република. След слизането на Дариткова от трибуната продължиха виковете "Оставка", последвани от аплодисменти от депутатите от ГЕРБ.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ос
    оставка
    2 -3
    10:19, 24 юли 2020
    Онова ******************* пак се е скрило в мишата си дупка.
Последни новини