18 °C

8 са точките в проекта за дневен ред на сесията на Общинския съвет в Първомай

По традиция юлската сесия на ОбС - Първомай се провежда по-рано – на 16 юли, за да се направи пауза от 40-45 дни, в които съветниците могат да почиват.

През юли се отчита работата на Общинския съвет за периода от последните 6 месеца. Предстоящите решения не са от голям обществен интерес. Налагат се промени в Наредбата за местните данъци и такси, които касаят най-вече привеждане на формулировките в съответствие със Закона за местните данъци и такси.

В изпълнение на Годишната програма за управление на общинските имоти предстои да бъде обявен за продажба на търг общински имот от землището на село Дълбок извор.

Зам.-кметът Радослава Ставрева прави предложение за продажба на жилище от общинския фонд на настояща ползвателка.

Съветниците ще гласуват около 13 дка земя от землището на село Буково да бъде предоставена на наследници на собственик, които не могат да получат земите си в реални граници.

По предложение на зам.-кметът Ружди Салим ще бъдат определени маломерни имоти от общинския поземлен фонд на Община Първомай, които могат да се отдават под наем за една година, без търг или конкурс. Общо 393 имота, като 378 от тях са в землището на село Буково.

Предстои избор на представител на общината в Общото събрание на акционерите на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение - гр. Пловдив“ АД, гр. Пловдив. Община Първомай притежава акции в лечебното заведение и участва с глас при взимане на решение от Общото събрание.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев дава заявка за членство в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Организацията е прекратила дейността си преди години и сега възобновява дейността си. Идеята е да се оказва взаимопомощ и да се споделят добри практики както между действащи председатели и утвърдени съветници, така и при участието на оттеглили се от поста дейци.

Сесията ще се проведе на 16 юли от 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ми
  Митю
  14 -12
  13:02, 14 юли 2020
  Нека имат време и за почивка ,милите. Та те се изкилиха от работа за някакви си мижави 1000 лева по за 15 минути невероятно интелектуално напрежение на месец!
  Почивайте скъпи мои!
  Събирайте сили за още по- всеотдаен труд под ръководството на титана Вълчев /на здраве Ице/ на д-р.Митков, Ганчев, Ружди ефенди!
  Ние, раята ще работим още по- усърдно и с изплезени езици ще тичаме да си платим данъците за да ви осигурим пари за капачка!
  #Бъдете сити!
  • До
   До Митю
   14 -9
   14:25, 14 юли 2020
   Като гледам колко си прост и неграмотен, добре че си пропуснал да се представиш, хуквай да работиш, че гладен ще си останеш.
 • 2
  Ми
  Митю
  8 -3
  13:03, 14 юли 2020
  Пари за лапане!
 • 3
  12
  123
  10 -15
  15:04, 14 юли 2020
  Оставка на председателя на Общинския съвет! Хайде... Виж коментара
  • Иц
   Ицето
   5 0
   18:14, 15 юли 2020
   Осем месеца по две хиляди и петстотин немъчени пари равно на 20 хиляди. Дан съм луд!
 • 4
  45
  456
  23 -6
  15:37, 14 юли 2020
  16 години се радвахте на А.Папазов и доносника Д.Петков и за няколко месеца желаете да се оправи всичко в града?!!? Явно злонамереноста ви е голяма.
  • 45
   457
   12 -6
   18:12, 14 юли 2020
   А ТИ къде беше през тези години 456.На сянка и под крилото на тези който плюеш.Поне имайте малко срам.Или вече и това ви липсва.
  • Пр
   Правопис
   2 0
   17:37, 15 юли 2020
   Злонамереността имахте предвид, нали?
 • 5
  Ми
  Митьо
  8 -3
  20:54, 14 юли 2020
  Зам.валията на Хаджиелес, Сянката на дугана в града ни, Негово баклавено блаженство, Мазния курбан, Поразяващата Ръка в суратя на кадъната - Ружди Салим ефенди кога ще внесе материала какво ще прави с бившето ОУ "Митко Стойчев" ?
  • О,
   О, не
   4 0
   17:39, 15 юли 2020
   "Мазен курбан" е запазена марка за Ганчев от зората на демокрацията!!!
 • 6
  Ку
  курниз
  5 -3
  23:40, 14 юли 2020
  тенчев го е хванал сюргюн..обикаля от врата на врата и дриска от зор..какво падение каква долна работа..подмина и вдовиците от реване...жив да го ожалиш измамника му неден
  • Пе
   Пена
   0 0
   07:11, 15 юли 2020
   Кой е този Тенчев, бе чана?
   И какво е сторил?
  • Яз
   Язовир Бряговски
   4 0
   14:38, 15 юли 2020
   от село на Митков ще е.
 • 7
  Да
  Да не е
  2 0
  05:17, 16 юли 2020
  Да не е пенсиониран военен?

Хороскоп за 26.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
26 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
26 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
26 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
26 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
26 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
26 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
26 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
26 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
26 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
26 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
26 окт 2020
Последни новини