11 °C

8 са точките в проекта за дневен ред на сесията на Общинския съвет в Първомай

По традиция юлската сесия на ОбС - Първомай се провежда по-рано – на 16 юли, за да се направи пауза от 40-45 дни, в които съветниците могат да почиват.

През юли се отчита работата на Общинския съвет за периода от последните 6 месеца. Предстоящите решения не са от голям обществен интерес. Налагат се промени в Наредбата за местните данъци и такси, които касаят най-вече привеждане на формулировките в съответствие със Закона за местните данъци и такси.

В изпълнение на Годишната програма за управление на общинските имоти предстои да бъде обявен за продажба на търг общински имот от землището на село Дълбок извор.

Зам.-кметът Радослава Ставрева прави предложение за продажба на жилище от общинския фонд на настояща ползвателка.

Съветниците ще гласуват около 13 дка земя от землището на село Буково да бъде предоставена на наследници на собственик, които не могат да получат земите си в реални граници.

По предложение на зам.-кметът Ружди Салим ще бъдат определени маломерни имоти от общинския поземлен фонд на Община Първомай, които могат да се отдават под наем за една година, без търг или конкурс. Общо 393 имота, като 378 от тях са в землището на село Буково.

Предстои избор на представител на общината в Общото събрание на акционерите на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение - гр. Пловдив“ АД, гр. Пловдив. Община Първомай притежава акции в лечебното заведение и участва с глас при взимане на решение от Общото събрание.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев дава заявка за членство в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Организацията е прекратила дейността си преди години и сега възобновява дейността си. Идеята е да се оказва взаимопомощ и да се споделят добри практики както между действащи председатели и утвърдени съветници, така и при участието на оттеглили се от поста дейци.

Сесията ще се проведе на 16 юли от 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ми
  Митю
  14 -12
  13:02, 14 юли 2020
  Нека имат време и за почивка ,милите. Та те се изкилиха от работа за някакви си мижави 1000 лева по за 15 минути невероятно интелектуално напрежение на месец!
  Почивайте скъпи мои!
  Събирайте сили за още по- всеотдаен труд под ръководството на титана Вълчев /на здраве Ице/ на д-р.Митков, Ганчев, Ружди ефенди!
  Ние, раята ще работим още по- усърдно и с изплезени езици ще тичаме да си платим данъците за да ви осигурим пари за капачка!
  #Бъдете сити!
  • До
   До Митю
   14 -9
   14:25, 14 юли 2020
   Като гледам колко си прост и неграмотен, добре че си пропуснал да се представиш, хуквай да работиш, че гладен ще си останеш.
 • 2
  Ми
  Митю
  8 -3
  13:03, 14 юли 2020
  Пари за лапане!
 • 3
  12
  123
  10 -15
  15:04, 14 юли 2020
  Оставка на председателя на Общинския съвет! Хайде... Виж коментара
  • Иц
   Ицето
   5 0
   18:14, 15 юли 2020
   Осем месеца по две хиляди и петстотин немъчени пари равно на 20 хиляди. Дан съм луд!
 • 4
  45
  456
  23 -6
  15:37, 14 юли 2020
  16 години се радвахте на А.Папазов и доносника Д.Петков и за няколко месеца желаете да се оправи всичко в града?!!? Явно злонамереноста ви е голяма.
  • 45
   457
   12 -6
   18:12, 14 юли 2020
   А ТИ къде беше през тези години 456.На сянка и под крилото на тези който плюеш.Поне имайте малко срам.Или вече и това ви липсва.
  • Пр
   Правопис
   2 0
   17:37, 15 юли 2020
   Злонамереността имахте предвид, нали?
 • 5
  Ми
  Митьо
  8 -3
  20:54, 14 юли 2020
  Зам.валията на Хаджиелес, Сянката на дугана в града ни, Негово баклавено блаженство, Мазния курбан, Поразяващата Ръка в суратя на кадъната - Ружди Салим ефенди кога ще внесе материала какво ще прави с бившето ОУ "Митко Стойчев" ?
  • О,
   О, не
   4 0
   17:39, 15 юли 2020
   "Мазен курбан" е запазена марка за Ганчев от зората на демокрацията!!!
 • 6
  Ку
  курниз
  5 -3
  23:40, 14 юли 2020
  тенчев го е хванал сюргюн..обикаля от врата на врата и дриска от зор..какво падение каква долна работа..подмина и вдовиците от реване...жив да го ожалиш измамника му неден
  • Пе
   Пена
   0 0
   07:11, 15 юли 2020
   Кой е този Тенчев, бе чана?
   И какво е сторил?
  • Яз
   Язовир Бряговски
   4 0
   14:38, 15 юли 2020
   от село на Митков ще е.
 • 7
  Да
  Да не е
  2 0
  05:17, 16 юли 2020
  Да не е пенсиониран военен?

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини