26 °C

8 са точките в проекта за дневен ред на сесията на Общинския съвет в Първомай

По традиция юлската сесия на ОбС - Първомай се провежда по-рано – на 16 юли, за да се направи пауза от 40-45 дни, в които съветниците могат да почиват.

През юли се отчита работата на Общинския съвет за периода от последните 6 месеца. Предстоящите решения не са от голям обществен интерес. Налагат се промени в Наредбата за местните данъци и такси, които касаят най-вече привеждане на формулировките в съответствие със Закона за местните данъци и такси.

В изпълнение на Годишната програма за управление на общинските имоти предстои да бъде обявен за продажба на търг общински имот от землището на село Дълбок извор.

Зам.-кметът Радослава Ставрева прави предложение за продажба на жилище от общинския фонд на настояща ползвателка.

Съветниците ще гласуват около 13 дка земя от землището на село Буково да бъде предоставена на наследници на собственик, които не могат да получат земите си в реални граници.

По предложение на зам.-кметът Ружди Салим ще бъдат определени маломерни имоти от общинския поземлен фонд на Община Първомай, които могат да се отдават под наем за една година, без търг или конкурс. Общо 393 имота, като 378 от тях са в землището на село Буково.

Предстои избор на представител на общината в Общото събрание на акционерите на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение - гр. Пловдив“ АД, гр. Пловдив. Община Първомай притежава акции в лечебното заведение и участва с глас при взимане на решение от Общото събрание.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев дава заявка за членство в Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Организацията е прекратила дейността си преди години и сега възобновява дейността си. Идеята е да се оказва взаимопомощ и да се споделят добри практики както между действащи председатели и утвърдени съветници, така и при участието на оттеглили се от поста дейци.

Сесията ще се проведе на 16 юли от 17.30 часа в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Ми
  Митю
  14 -12
  13:02, 14 юли 2020
  Нека имат време и за почивка ,милите. Та те се изкилиха от работа за някакви си мижави 1000 лева по за 15 минути невероятно интелектуално напрежение на месец!
  Почивайте скъпи мои!
  Събирайте сили за още по- всеотдаен труд под ръководството на титана Вълчев /на здраве Ице/ на д-р.Митков, Ганчев, Ружди ефенди!
  Ние, раята ще работим още по- усърдно и с изплезени езици ще тичаме да си платим данъците за да ви осигурим пари за капачка!
  #Бъдете сити!
  • До
   До Митю
   14 -9
   14:25, 14 юли 2020
   Като гледам колко си прост и неграмотен, добре че си пропуснал да се представиш, хуквай да работиш, че гладен ще си останеш.
 • 2
  Ми
  Митю
  8 -3
  13:03, 14 юли 2020
  Пари за лапане!
 • 3
  12
  123
  10 -15
  15:04, 14 юли 2020
  Оставка на председателя на Общинския съвет! Хайде... Виж коментара
  • Иц
   Ицето
   5 0
   18:14, 15 юли 2020
   Осем месеца по две хиляди и петстотин немъчени пари равно на 20 хиляди. Дан съм луд!
 • 4
  45
  456
  23 -6
  15:37, 14 юли 2020
  16 години се радвахте на А.Папазов и доносника Д.Петков и за няколко месеца желаете да се оправи всичко в града?!!? Явно злонамереноста ви е голяма.
  • 45
   457
   12 -6
   18:12, 14 юли 2020
   А ТИ къде беше през тези години 456.На сянка и под крилото на тези който плюеш.Поне имайте малко срам.Или вече и това ви липсва.
  • Пр
   Правопис
   2 0
   17:37, 15 юли 2020
   Злонамереността имахте предвид, нали?
 • 5
  Ми
  Митьо
  8 -3
  20:54, 14 юли 2020
  Зам.валията на Хаджиелес, Сянката на дугана в града ни, Негово баклавено блаженство, Мазния курбан, Поразяващата Ръка в суратя на кадъната - Ружди Салим ефенди кога ще внесе материала какво ще прави с бившето ОУ "Митко Стойчев" ?
  • О,
   О, не
   4 0
   17:39, 15 юли 2020
   "Мазен курбан" е запазена марка за Ганчев от зората на демокрацията!!!
 • 6
  Ку
  курниз
  5 -3
  23:40, 14 юли 2020
  тенчев го е хванал сюргюн..обикаля от врата на врата и дриска от зор..какво падение каква долна работа..подмина и вдовиците от реване...жив да го ожалиш измамника му неден
  • Пе
   Пена
   0 0
   07:11, 15 юли 2020
   Кой е този Тенчев, бе чана?
   И какво е сторил?
  • Яз
   Язовир Бряговски
   4 0
   14:38, 15 юли 2020
   от село на Митков ще е.
 • 7
  Да
  Да не е
  2 0
  05:17, 16 юли 2020
  Да не е пенсиониран военен?

Хороскоп за 08.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете по-смирени днес. Откажете се от грандиозни дела. Отделете внимание на близки хора около вас. Ако забележите дребните промени случили се около вас напоследък, ще си дадете сметка, че живота не е само бизнес, а едно приятно преживяване на малки радости. Насладете им се тихо.
08 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С повишена активност ще пристъпите към ангажиментите си и ще наложите свое темпо. За да останете доволни от себе си се старайте да изпипвате всяка подробност. Оценката, която ще получите за работата си ще бъде положителна. Отнасяйте се с повече уважение към хората от обкръжението си и не се надценявайте.
08 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
08 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде спокоен и ведър. Деловите задачи ви носят удоволствие от добре свършената работа, още повече, че резултатите ще са добри. Откриват ви се перспективни възможности в служебен план, но трябва да подходите с повече такт и търпение. Доверете се на човек, когото уважавате. Любовта ви е в унисон с настроението.
08 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Усилията да сте във фокуса на вниманието изморяват и изхабяват емоционално. Бъдете обективни към себе си и не стигайте до крайности. Добри възможностите в посока на отдиха ще ви предостави днешния ден, използвайте ги. Здравословното ви състояние също се нуждае от грижи, не пренебрегвайте хронично страдание.
08 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ако непременно държите да покажете предимството си пред някой, има опасност да се нагърбите с чужди проблеми и с това да усложните взаимоотношенията си. Излишното натоварване би ви се отразило недобре на здравето, психиката и настроението. Осигурете си повече минути за отдих.
08 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Заложете на премерения риск. Всичко, което правите е добре замислено. Не позволявайте да ви поднасят изненади, които да ви правят безучастни. Намирате разрешение на важен за вас въпрос, който ще спомогне за по-нататъшното ви професионално развитие. В центъра на вниманието сте и се чувствате много добре.
08 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко около вас днес е твърдо динамично и ще останете доволни от свършеното само ако се придържате към този начин на действие. Не очаквайте прекалено много от обещанията, които получавате, те са по-скоро несериозни. Предстои ви стабилизиране на финансовото състояние, но бъдете търпеливи с деловите си партньори. Пазете се от измами.
08 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви изключително разнообразен ден днес. С каквото и да се замете, настроението ви е прекрасно и вследствие на това успявате да останете доволни от всичко свършено. Същевременно чувството ви за хумор кара хората около вас да се забавляват истински. Добра новина, свързана с близък приятел ще ви зарадва към края на деня.
08 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Енергични сте и със замах ще се справите с професионалните си ангажименти днес. Ще планирате бъдещи проекти, които грижливо обмисляте. Не прибързвайте в решенията си. Наред с грижите, които проявявате към делата си, е нужно да се замислите и за отношенията си с близките ви хора.
08 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отношенията с партньора ви носят добро настроение и ви карат да не мислите за грижи и проблеми. Не пренебрегвайте нечие внимание към вас, това сега може и да не ви вълнува особено, но обстоятелствата ще ви принудят да се съобразявате. Близо сте до разрешаването на битов дискомфорт.
08 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
08 авг 2020
Последни новини