10 °C

Строят нов далекопровод, минаващ през Първомайско

Стълбовете, които се издигат в нивите  между Първомай и Бяла река са част от строителство на нов електропровод 400 кV от подстанция „Пловдив“ до подстанция „Марица изток“. Той преминава през територията на общините  Родопи, Садово, най-северната част на Асеновградска общ,  Димитровград, Опан и до Гълъбово. В Първомайско трасето ще засегне землищата на селата Татарево, Дебър, Бяла река и Караджалово.

Почти четвърт милион са дадени на община Първомай за обезщетение на собствениците, през чиито имоти ще премине високоволтовият далекопровод. След приключване на строителните дейности ще бъдат съставени протоколи за унищожена продукция, за която хората, обработващи земите, също ще получат обезщетение.

Строителството е на Електроенергиен системен оператор и се финансира от ЕС чрез „Механизъм за свързване на Европа“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ба
    Бай Тошо
    5 0
    10:07, 8 юли 2020
    Догодина и близкопровод ще построят в Първомай, джамия също
    • Ба
      Бай Игнат
      8 -4
      13:18, 8 юли 2020
      Ами заслужава ме си го.Митков им се наведе твърде много.След три години той ще си иде в Пловдив, а ние ще търпим последиците от неговото управление.
  • 2
    Ба
    Бай Игнате!
    10 -3
    17:33, 8 юли 2020
    Стига с тез джамии, като раздрънкани латерни сте.Га Папаза се побратимява с Чорлу, що не ревяхте , бре. Седите на турските пейки пред общината и си мачкате фесовете. Джамия не е имало и няма да има в Първомай. Правете си гаргара с нещо друго.
    • Ба
      Бай Игнат
      5 -1
      18:16, 8 юли 2020
      Аз рядко се прибирам в Първомай.Но почти през ден говоря с приятели.Хептен занимарихте града.На вас все другите ви са виновни.Не съм чул по времето на предишния кмет да е ставало дума за джамия,но при тоя да.Хайде по нежно казано молитвен дом.Все пак ми е роден град.Някога може да се върна да си карам старините и затова се дразня от мекерета дето космоса им крив.Съжалявам хората който всеки ден ви гледат физиономиите.
    • ?
      ?
      1 -1
      18:58, 8 юли 2020
      Ко, ко каза !?

Още новини

Последни новини