14 °C

Гардове на Догансарай блъскаха във водата Христо Иванов, но не са от НСО (видео)

Охранителите, които изблъскаха в морето съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, не са служители на НСО.

По-рано днес бившият министър на правосъдието отиде с лодка до имението, известно като морския Догансарай, край пристанище Росенец, но на брега го посрещнаха крайно негостоприемни гардове.

Бившият правосъден министър и спътниците му успяха да забият българския трибагреник на брега, но след това бяха изблъскани в морето, тъй като според въоръжените охранители се намирали на частна собственост. Иванов се опита безуспешно да им обясни, че бреговата ивица е изключителна държавна собственост.

На мястото на скандала дойде и полицейски патрул.

Въпросният луксозен имот на Черноморието не е в списъка на охраняемите обекти на службата за охрана.

Ето какво заявяват от НСО:

В отговор на многобройни запитвания до Националната служба за охрана във връзка с инцидент с граждани на крайбрежната ивица в близост до парк „Росенец“ край Бургас, НСО заявява, че отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди.

Напомняме, че охраняемите обекти, изброени в Параграф 1 от Допълнителните разпоредби на Правилника за прилагане на Закона за НСО, са публично достояние.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ха
    Хайде
    27 -1
    19:30, 7 юли 2020
    Хайде всички на море в догансарай. Колкото повече, толкова по-добре.
    • Re
      rezzzak
      1 -11
      09:21, 8 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Ме
    Меди
    15 0
    19:36, 7 юли 2020
    ДС все още е с много силно влияние три десетилетия след т.н. промени.
  • 3
    Ба
    Баси...
    2 -2
    09:35, 8 юли 2020
    Само на мен ли ми изглежда, че тия танцуват танго?
    • До
      ДОПЪЛНЕНИЕ
      1 0
      14:12, 8 юли 2020
      тангото е прелюдията, следва надупването и после...……….сещай се какво, той Христо Иванов, вече веднъж го е правил в един от мандатите на другаря Борисов
  • 4
    По
    Помним
    7 -1
    09:48, 8 юли 2020
    Хубаво, видяхме ви от дувара на Банкя до … колене в морето.
    Сега питаме: господа „десни“, кога ще влезете със знамето в спалнята с пачките на Бойко Методиев Борисов, че това е най-важното!
    Другото е отклоняване на вниманието от над 1 милион евро в нощното шкафче на премиера Борисов плюс кюлчетата със злато! Апропо, там също е държавна собственост!
    И понеже не сме забравили как точно вие върнахте за трети път **** ******* на власт, посредством дъвката „пеевски“, благодарим за вниманието.
    Ама да не стане пак тъй – пак на дувара и **** ******* да ви избута пак да се прегръщате.
    • Ци
      цирк до дупка
      4 0
      13:16, 8 юли 2020
      Това е точно отклоняване на вниманието от бандитизмът на мутрата от Банкя.
      Изглежда Боцито пак е баламосал пишман десните с някакви обещания.
    • До
      Дон Бльон
      1 -1
      13:59, 8 юли 2020
      Ами да ги осъди, нали беше министър на правосъдието.Предпога се, че поне знае законите!
      Ама май е само "кьор-фишек"!
      Да пазим Боци, че като ритне нфсб-то, да се гушне пак със "Продай България"!
  • 5
    Ха
    Хайа
    3 0
    10:33, 8 юли 2020
    Ако имаше журналистика в България, щяхте да видите на стари снимки където го охранява Нсо, че са същите двама бастуни, ама вие сте просто мисирки
    • Хм
      хм
      1 -2
      11:09, 8 юли 2020
      сложи един линк да видим.Или и ти си мисирка
  • 6
    За
    за кой ли път
    0 -2
    13:57, 8 юли 2020
    За кой ли път се убеждавам, че на българина като му дръпнат от зурлата канчето с помията и става първи опозиционер и демократ. Този дето беше министър и патерица на правителството на Борисов, след като го изритаха като некадърно мръсно псе стана най-големия критикар на ГЕРБ. Що така бе чоджум, къде беше га яде кифтетата? Тогава ни рива сига ривеш като вдовица за к....р. Ама на 90% дебили подобни циркажилъци винаги минават. УРАААААААААААА да живеят баламите дето никога не свършват и пак ще вярват на "опозиция" съставена от Кунева-Пръмова и генерала Атанасов, барабар с Костов и неговата половинка платена партийна секретарка та чак до наш Христю правосъдния ша бутат на коча мъдете да паднат от власт. Пфу отврат.
  • 7
    Ко
    Консултант
    2 0
    14:15, 8 юли 2020
    Този случай показва,че на тази превзета от гавази територия се извършват незаконни неща.Може би става въпрос за наркотици,търгивия със забранени стокии т н ,все ченгесарски дела.Нашата държава е превзета от всякакви престъпници от котилото на бившата ДС.За тях няма НАП,Митница,ДАНС и т н.Явно те разполагат с необхофимата информация ,за да държат контролните органи далече от себе си.Срам ме е ,че допуснахме товаЗнае ли НАТО ,какво се прави там?Знаят ли комисарите,дали пък не се перат пари,дали не се търгува с държавна тайна?Някой разбра ли каква информация източи дебелака докато беше няколко часа шеф на ДАНС? Ние никога няма да разберем от къде се пръкна този благоевградси правист,за който се знае,че не е посещавал университета,така както сега не посещава НС.Ако този случай не се провери,това означава, че има договирка,започваща ит кмета на Бургас,допуснал върху общинска и държавна собственост своеволия.
  • 8
    По
    потресена съм
    2 0
    07:51, 9 юли 2020
    Хора вие нормални ли сте с тези коментари.Почвам да се чудя българина иска ли си държавата или всъщност не? Откачена работа.Най накрая след толкова чакане някой тръгва в правилната посока и вие го подигравате ...вместо да го подкрепите.Така ли искате да продължавате да живеете ....
Последни новини