168 седмокласници днес са на изпит по български език и литература

168 седмокласници от 11 училища на територията на община Първомай ще отговарят и пишат на въпросите и задачите от Вариант 1 на външно оценяване по БЕЛ.  Най-много те са в СУ „Златаров“ - 64, а най-малко в ОУ „Любен Каравелов“, село Бяла река – двама. Залите са подготвени за провеждане на изпита - осигурени са вход и изход, предварителна дезинфекция на стаите и коридорите. 

В по-големите училища учениците са повикани час преди изпита, за да се измери тяхната температура, да ползват дезинфекционните средства, да се подредят на 1 – 1,5 м. разстояние.

В училищата в Първомайска община са осигурени условия за протичане на изпитите по БЕЛ и математика в съответствия с указанията за социална дистанция, но с новите мерки - ръкавиците и маските не са задължителни.

На 17 юни е изпитът за външно оценяване на седмокласниците по математика. И тогава ще бъдат приложени същите мерки за безпрепятствено явяване на изпита. И двата изпитни дни започват в 9.00 часа.и и на тях седмокласниците се явяват в училищата, в които са учили през тази учебна година.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини