29 °C

Изцяло електрическият дом от 1950 година (видео)

Това ще ви се стори нещо като дежа вю. Автоматизираният електрически дом поддържа температурата толкова добра за живеене през всички сезони.

Той е толкова електически!

Камера показва на телевизора с кинескоп кой звъни на входната врата. И можете да му отворите с натискането на едно копче.

Имате контрол над климата (!) с помощта на панел аналогови датчици със стрелки. Филтри прочистват въздуха от полени и други алергени, лампи унищожават вредните микроорганизми в този напълно електрически автоматичен дом.

В него виждаме е и първата домашна пералня, която може да суши.

Има чудесна комбинация от домашна камина и електрическо барбекю насред стаята. И това всичкото тръгва с натискането на един бутон.

Готвенето е наистина забавно в домашния център за приготвяне на храна. Хладилникът изглежда като мебел и се отваря от двете страни, но по-интересно е приготвянето на храна по избор от рецепти в готварска книга на микрофилм. Само с натискането на няколко бутона намирате желаната рецепта.

И след като сме се наситили на храната преминаваме в увеселителния център на тотално електрическия дом. Всички членове на семейството могат да се забавляват там, разбира се като натиснат само един бутон. Телевизорът може да се завърти към която искате част на стаята. А за да чуете плоча от колекцията избрани коласики, ... само натискате бутона. Изцяло електрическия дом има специални тонколони, които ви обграждат със звук отвсякъде. Има FM радио и лентов магнетофон, който може да записва, прожектор с който можете да гледате филми и записи, направени от вас на екрана за прожекции. С едно натискане на бутона, светлината в стаята изгасва, екранът се спуска и прожекцията започва. С едно натискане на бутона!

Домакинята в този изцяло електрически дом се гордее със светещата стена в него в санитарното помещение, където можете да правите и слънчеви бани, и да се къпете. Елекрически подгряваното огледало никога няма да се замъгли от парата. А светлинната стена охлажда помещението през лятото и го топли през зимата. Има още електрическа маса за масаж и електрически уреди за упражнения.

И така нататък.

Филмът е от 1950 година.

Оттогава се изгориха маса въглища, изхарчи се маса ток, трасетата на далекопроводната електрическа мрежа се проточиха почти навсякъде и почти половината произведено електричество се изгуби, докато пътуваше по тях.

Но и 70 години по-късно далеч не всеки дом може да предложи подобни екстри. Не е лесно нещата да започнат да се случват с едно натискане на бутона.

И сега отново новата технология ни съблазнява с дом, в който всичко ще ни се сбъдва без усилие. Технологията е друга, датчиците са други, телевизорът отдавна не е с кинескоп, а домашното кино е в HD 4К или 8К. Приборите не е модерно сега да се наричат електрически, те са станали "умни". И все пак... 

Ето го и примамливото предложение от 1950 година за изцяло електрически дом:

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
12 юли 2020
Последни новини