Бивш шеф на НСО: Поръчковите убийства се разследват най-трудно

Поръчковите убийства се разследват най-трудно. Трябва да се засили вътрешната сигурност на Националната служба за охрана. Това каза бившият ръководител на НСО ген. Румен Миланов в ефира на Bulgaria ON AIR във връзка с убийство на Станка Марангозова.

Той добави, че трябва добре да се познават всички служители, техните семейства и начина им на живот. Защото те са много близо до хората на най-високите етажи на властта.

Ген. Румен Миланов посочи, че не трябва всички служители на НСО да се отъждествяват с конкретния случай.

Има много лоялни хора в службата. Началникът на НСО обаче е разбрал последен за случая. А той трябва да знае, защото има опасност за сигурността на службата, коментира още той.

Припомняме, че вчера стана ясно, че обвинени са трима души за убийството на Станка Марангозова в началото на октомври 2019 г. Между обвинените задочно е и поръчителят на убийството, който е обявен за международно издирване и чрез бюлетин на Интерпол. Държавният гард е член на масонска ложа и с контакти на високо ниво в държавата - политици, магистрати и бизнесмени.

Новината съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг, посветен на убийството на жената.

Служителят на НСО, който е с чин подполковник е приел поръчката за убийството и е уговарял детайлите по убийството.

Бизнесдамата Стоянка Марангозова е дъщеря на бившия депутат от БСП Кънчо Марангозов, е била простреляна в главата на 10 октомври 2019 г. докато е говорела по телефона. Убиецът е хвърлил до тялото й бяла роза, какъвто символ използва руската мафия.

Източник: bgOnAir

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Go
    gost
    0 0
    14:53, 22 май 2020
    Тази служба е наследство от соца и няма как да работи в демократични условия. И понеже не работи, вместо да я закрият, направете сега още една служба, която да я контролира! Защо журналистите не питат защо в Европа няма такива служби
Последни новини