Опитаха да убият софиянец заради апартамента му

Столични криминалисти са предотвратили поръчково убийство, информираха от МВР. По случая е задържана петчленна организирана престъпна група.

Поръчителите са двама с малки имена Владо и Бисер. От началото на 2011 година те започват да създават организация, за да отвлекат и убият мъж с малко име Явор, на 42 години. Явор е собственик на апартамент в района на Румънското посолство, който те искали да придобият. Работил е в чужбина и живее сам.

В хода на разследването и на наблюдението става ясно, че поръчителите са намерили няколко потенциални изпълнители на „мократа поръчка”. Те обаче искали големи суми. Последният, който се съгласил, склонил да вземе за отвличането и убийството 15 000 лева. Капарото е било в размер на 7000 лева. Изпълнителят е на 44 години, регистриран е за притежаване на бойни вещества, грабеж и телесни повреди.

Има повдигнати обвинения за документна измама, подготовка за убийство и разпространение на неистински парични знаци. Оказва се, че на някои от лицата по веригата е платено с фалшиви пари. С фалшиви документи от края на 2010 година апартаментът е прехвърлен на двамата поръчители. След прехвърлянето към собственика не са предприети никакви действия и той не е знаел за това.

По случая е използван целият набор оперативно-издирвателни мероприятия.

Жертвата не е знаела за готвеното убийство. Три месеца мъжът е имал полицейска охрана без да знае и е научил в неделя от полицията.

Днес се очаква да бъде гледана мярката на поръчителите, които са задържани за 72 часа.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини