24 °C

Анананиев: Всички родители попълват анкетата за детските градини

Изпратена е анкета до всички родители, за да се разбере каква е нагласата им да пуснат децата си в детските градини и ясли. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет по повод въвеждането на извънредна епидемична обстановка в страната.

В момента се изготвя алгоритъм, на който трябва да отговарят всяка една детска градина и ясла. "На базата на това ще вземем решение", добави Кирил Ананиев. Той допълни, че изисквания ще има както към родителите и децата, така и към персонала, който работи в градините и яслите. Освен това там трябва да се приложат всички епидемични мерки - санитарни, дезинфекции и др. Поднасянето на храната, общуването между децата, отношението на персонала към децата - всичко това ще бъде включено в този алгоритъм.

"На тези детски градини и ясли, които отговарят на тези изисквания, ще бъде дадена възможност да приемат деца", отбеляза Кирил Ананиев.

Максималният размер на групите ще бъдат 10-12 деца, посочи здравният министър. На хората, които работят в детските градини и ясли, преди откриването им, ще бъдат направени PRS тестове за коронавирус. Периодично ще се наблюдава здравословното състояние както на работещите, така и на децата, заяви още министър Ананиев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Го
  Гончев
  2 0
  09:33, 14 май 2020
  Тия (хунтата) се гаврят вече с народа. Решението е едно – неподчинение и борба до свалянето на мафиотското управление от власт. Лошото е, че т.н. опозиция е част от а поведе хунтата.
  Само борба и пак борба. Дано се намери лидер, който да поведе хората. Не ми ясно как от 350 000 армия (преди 1989г.) не могат да се намерят поне 50 000 човека, които да се противопоставят на тази паплач, която унищожава България. Какво правят тези безбройни военни (патриотични) съюзи на офицерите, сержантите и т.н. Явно са хранилка на продажните ни генерали.

Още новини

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
02 юни 2020
Последни новини