10 °C

На пазара задържаха мъж, който е нарушил карантината

От пресцентъра на ОДМВР-Пловдив съобщават, че в Първомай 54-годишен мъж е нарушил предписание за карантина. Установяването е станало при съвместни проверки за спазване на заповедта на здравния министър, извършвани от полиция, агенция по храните и РЗИ.

Близо 30 полицейски служители от състава на РУ Първомай, служители на РЗИ и инспектори от Областната дирекция за безопасност на храните са извършили съвместни проверки на открития пазар в Първомай, търговски обекти и на заведения с маси на открито, които работят в града. Нарушения не са констатирани. Проверките, които са текущи, са във връзка  със спазването заповедта на здравния министър за ограничение на разпространението на коронавирус. Проверяващите съблюдават за носенето на маски и ръкавици от търговците, дезинфекцирането след посещението на  клиенти и спазване на отстояния между масите в заведенията. На открития пазар е установен контролиран достъп, като не се допуска преминаване на лица от всички посоки и се следи за недопускане струпването на няколко човека на едно място. Продавачите на търговските щандове са  били снабдени с ръкавици и маски. 

Във хода на проверката на зеленчуковия пазар е установен 54-годишен мъж от село Езерово, с наложено предписание за карантина. Мъжът е международен шофьор, който се е прибрал от път и от 10 май е поставен под домашна карантина. Спрямо нарушителя е образувано бързо производство за извършеното престъпление по чл. 355 ал 2 от НК. 

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини