14 °C

4 признака, че не се храним пълноценно

Пролетната умора е често срещана. Не трябва да подценяваме това чувство и точно заради това е важно да се храним пълноценно.

Понякога се чувстваме отпаднали, а няма кой знае каква причина. Храненето е много важна част от това да се чувстваме добре, но и да изглеждаме прекрасно. 

Това е така, защото най-вероятно някои от следните 4 неща ни липсват. Как да разберете, че вероятно не се храните пълноценно? 

Суха кожа

Ако кожата ви е по-суха от обичайното, то едно от нещата, на които трябва да обърнете внимание е... хранителния ви режим. Най-добре започнете да пиете повече пода, за да имате здрава кожа, консумирайте също повече моркови, кайсии, тиква, чушки.
 
Нервност

Правилното хранене и доброто настроение вървят заедно. Има хора, които стават раздразнителни, защото не са се нахранили.

Подут корем

Причините за подуването на корема са най-различни, но може да се дължи на бързото хранене в офиса, ядене под стрес или консумация на вредни храни. Изключете всичко, което ви кара да се чувствате зле.
 
Лош дъх

Лошият дъх се свързва с липса на устна хигиена или други проблеми. Дехидратацията обаче е също една от причините, ако имате лош дъх, консумацията на чесън и риба също. Винаги поддържайте добра устна хигиена.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини