10 °C

14 точки влизат в дневния ред на априлското заседание на Общински съвет - Първомай

В дневния ред на общинската сесия, която ще се проведе на 30 април т. г. , са постъпили за разглеждане 14 предложения според публикувания проект.

Общинските съветници ще разгледат Програмата за закрила на детето.

Предстои да се вземе решение за отпускане на 1600 лв. за два от проектите, по които работи Общинска администрация: „Нова възможност за младежка заетост“ и „Патронажна грижа за възрастни хора…“Средствата са от временно свободните пари в общинската хазна и ще се възстановят от оперативните програми не по-късно от края на тази година.

 

Местният парламент ще гласува прехвърлянето на язовирите на държавата, за да може тя да се грижи за тяхната поддръжка.

Трябва да се реши ще бъдат ли освободени от наеми и такси наемателите, които ползват общински имоти, но са преустановили дейността си вследствие на извънредното положение.

Ще бъде обсъдено дали се удължи срокът, в които заплащането на местните данъци и такси ще бъде намален с 5% до 30 юни, също по причини диктувани от извънредното положение.

Съветниците ще разгледат годишният отчет на МБАЛ-Първомай и Медицински център I. На днешната сесия ще бъде гласувана и промяната на статута на път  от „полски“ в „път с трайна настилка“ в землището на село Татарево.

Предстои и формалното закриване на кметствата в селата Драгойново и Поройна. Двете населени места се управляват от кметски наместници.

Всички тези проекторешения са на кмета Николай Митков.

Заместник-кметът Радослава Ставрева внася за разглеждане Годишен план за развитие на социалните услуги в община Първомай за 2021г. Тя внася за и две докладни за управление на имоти. Едната е за продажба на имот в кв. Любеново. Втората за прекратяване на съсобственост между общината и Румен Атанасов, който би желал да изкупи общинския дял. Определената цена е 3352, 80 лв.

Другият заместник-кмет, Ружди Салим, предлага продажбата на имот от землището на с. Брягово.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев също внася свое проекторешение - за създаване на Постоянна комисия за противодействие на корупцията и установяване на конфликт на интереси. Комисията трябва да прави проверка на подадените декларациите за конфликт на интереси на кметовете на кметствата.

Сесията ще бъде проведена при засилени мерки за дистанция и след  дезинфекция на залата, днес от 17.30 в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
28 окт 2020
Последни новини