25 °C

14 точки влизат в дневния ред на априлското заседание на Общински съвет - Първомай

В дневния ред на общинската сесия, която ще се проведе на 30 април т. г. , са постъпили за разглеждане 14 предложения според публикувания проект.

Общинските съветници ще разгледат Програмата за закрила на детето.

Предстои да се вземе решение за отпускане на 1600 лв. за два от проектите, по които работи Общинска администрация: „Нова възможност за младежка заетост“ и „Патронажна грижа за възрастни хора…“Средствата са от временно свободните пари в общинската хазна и ще се възстановят от оперативните програми не по-късно от края на тази година.

 

Местният парламент ще гласува прехвърлянето на язовирите на държавата, за да може тя да се грижи за тяхната поддръжка.

Трябва да се реши ще бъдат ли освободени от наеми и такси наемателите, които ползват общински имоти, но са преустановили дейността си вследствие на извънредното положение.

Ще бъде обсъдено дали се удължи срокът, в които заплащането на местните данъци и такси ще бъде намален с 5% до 30 юни, също по причини диктувани от извънредното положение.

Съветниците ще разгледат годишният отчет на МБАЛ-Първомай и Медицински център I. На днешната сесия ще бъде гласувана и промяната на статута на път  от „полски“ в „път с трайна настилка“ в землището на село Татарево.

Предстои и формалното закриване на кметствата в селата Драгойново и Поройна. Двете населени места се управляват от кметски наместници.

Всички тези проекторешения са на кмета Николай Митков.

Заместник-кметът Радослава Ставрева внася за разглеждане Годишен план за развитие на социалните услуги в община Първомай за 2021г. Тя внася за и две докладни за управление на имоти. Едната е за продажба на имот в кв. Любеново. Втората за прекратяване на съсобственост между общината и Румен Атанасов, който би желал да изкупи общинския дял. Определената цена е 3352, 80 лв.

Другият заместник-кмет, Ружди Салим, предлага продажбата на имот от землището на с. Брягово.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев също внася свое проекторешение - за създаване на Постоянна комисия за противодействие на корупцията и установяване на конфликт на интереси. Комисията трябва да прави проверка на подадените декларациите за конфликт на интереси на кметовете на кметствата.

Сесията ще бъде проведена при засилени мерки за дистанция и след  дезинфекция на залата, днес от 17.30 в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 14.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
14 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
14 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
14 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
14 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
14 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
14 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
14 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
14 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
14 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
14 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
14 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
14 авг 2020
Последни новини