1 °C

14 точки влизат в дневния ред на априлското заседание на Общински съвет - Първомай

В дневния ред на общинската сесия, която ще се проведе на 30 април т. г. , са постъпили за разглеждане 14 предложения според публикувания проект.

Общинските съветници ще разгледат Програмата за закрила на детето.

Предстои да се вземе решение за отпускане на 1600 лв. за два от проектите, по които работи Общинска администрация: „Нова възможност за младежка заетост“ и „Патронажна грижа за възрастни хора…“Средствата са от временно свободните пари в общинската хазна и ще се възстановят от оперативните програми не по-късно от края на тази година.

 

Местният парламент ще гласува прехвърлянето на язовирите на държавата, за да може тя да се грижи за тяхната поддръжка.

Трябва да се реши ще бъдат ли освободени от наеми и такси наемателите, които ползват общински имоти, но са преустановили дейността си вследствие на извънредното положение.

Ще бъде обсъдено дали се удължи срокът, в които заплащането на местните данъци и такси ще бъде намален с 5% до 30 юни, също по причини диктувани от извънредното положение.

Съветниците ще разгледат годишният отчет на МБАЛ-Първомай и Медицински център I. На днешната сесия ще бъде гласувана и промяната на статута на път  от „полски“ в „път с трайна настилка“ в землището на село Татарево.

Предстои и формалното закриване на кметствата в селата Драгойново и Поройна. Двете населени места се управляват от кметски наместници.

Всички тези проекторешения са на кмета Николай Митков.

Заместник-кметът Радослава Ставрева внася за разглеждане Годишен план за развитие на социалните услуги в община Първомай за 2021г. Тя внася за и две докладни за управление на имоти. Едната е за продажба на имот в кв. Любеново. Втората за прекратяване на съсобственост между общината и Румен Атанасов, който би желал да изкупи общинския дял. Определената цена е 3352, 80 лв.

Другият заместник-кмет, Ружди Салим, предлага продажбата на имот от землището на с. Брягово.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев също внася свое проекторешение - за създаване на Постоянна комисия за противодействие на корупцията и установяване на конфликт на интереси. Комисията трябва да прави проверка на подадените декларациите за конфликт на интереси на кметовете на кметствата.

Сесията ще бъде проведена при засилени мерки за дистанция и след  дезинфекция на залата, днес от 17.30 в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 19.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
19 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
19 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
19 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
19 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
19 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
19 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
19 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
19 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
19 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
19 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
19 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
19 яну 2021
Последни новини