19 °C

14 точки влизат в дневния ред на априлското заседание на Общински съвет - Първомай

В дневния ред на общинската сесия, която ще се проведе на 30 април т. г. , са постъпили за разглеждане 14 предложения според публикувания проект.

Общинските съветници ще разгледат Програмата за закрила на детето.

Предстои да се вземе решение за отпускане на 1600 лв. за два от проектите, по които работи Общинска администрация: „Нова възможност за младежка заетост“ и „Патронажна грижа за възрастни хора…“Средствата са от временно свободните пари в общинската хазна и ще се възстановят от оперативните програми не по-късно от края на тази година.

 

Местният парламент ще гласува прехвърлянето на язовирите на държавата, за да може тя да се грижи за тяхната поддръжка.

Трябва да се реши ще бъдат ли освободени от наеми и такси наемателите, които ползват общински имоти, но са преустановили дейността си вследствие на извънредното положение.

Ще бъде обсъдено дали се удължи срокът, в които заплащането на местните данъци и такси ще бъде намален с 5% до 30 юни, също по причини диктувани от извънредното положение.

Съветниците ще разгледат годишният отчет на МБАЛ-Първомай и Медицински център I. На днешната сесия ще бъде гласувана и промяната на статута на път  от „полски“ в „път с трайна настилка“ в землището на село Татарево.

Предстои и формалното закриване на кметствата в селата Драгойново и Поройна. Двете населени места се управляват от кметски наместници.

Всички тези проекторешения са на кмета Николай Митков.

Заместник-кметът Радослава Ставрева внася за разглеждане Годишен план за развитие на социалните услуги в община Първомай за 2021г. Тя внася за и две докладни за управление на имоти. Едната е за продажба на имот в кв. Любеново. Втората за прекратяване на съсобственост между общината и Румен Атанасов, който би желал да изкупи общинския дял. Определената цена е 3352, 80 лв.

Другият заместник-кмет, Ружди Салим, предлага продажбата на имот от землището на с. Брягово.

Председателят на Общинския съвет Христо Вълчев също внася свое проекторешение - за създаване на Постоянна комисия за противодействие на корупцията и установяване на конфликт на интереси. Комисията трябва да прави проверка на подадените декларациите за конфликт на интереси на кметовете на кметствата.

Сесията ще бъде проведена при засилени мерки за дистанция и след  дезинфекция на залата, днес от 17.30 в пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини