30 °C

Kои са най-популярните онлайн услуги за стрийминг на музика

Музиката винаги ще е на мода и това е факт, който никой не може да оспори. Музика се е слушала още преди хиляди години, ще се слуша и за в бъдеще. В годините се променят единствено стиловете музика и начина по който я слушаме. Ако някога е можело да слушаме музика само при изпълнения на живо, то през XX век сме можели вече да я слушаме от разстояние с помощта на грамофонните плочи. После се появили касетите, комапктдисковете и производните им, музика на компютъра, а сега цялата музика е онлайн някъде в облака. По тази причина, в последните години, най-популярният начин за слушане на музика е посредством няколкото най-масови стрийминг платформи. 

От публикуваното в доклада на Counterpoint Research става ясно, че в последно време се наблюдава голям ръст в този тип музикални услуги. На годишна база увеличението е с цели 32%, като общият брой на потребителите, които слушат музика чрез онлайн стрийминг е достигнал до 358 милиона. От популярните платформи, на първо място, с голяма преднина пред конкурентите си са Spotify, които притежават 35% от тези абонати и печелят 31% от общите приходи в този сектор. Втората позиция е за Apple Music, които са с 19% от абонатите, а трети се класират Amazon Music с 15%. Останалите 31% се разпределят между по-малките облачни доставчици на музикални услуги. 

Заради кризата с COVID-19 и респективно изолацията на милиарди хора в домовете им, тази година има голям шанс да се наблюдава още по-голям ръст в потреблението на онлайн стрийминг музика. Според Counterpoint Research е края на 2020 година потребителите на този тип услуги в глобален мащаб ще надхвърли 450 милиона, което означава, че ръстът ще е с над 25%. 

В интервю за Counterpoint анализаторът Абхилаш Кумар споделя, за интересната бизнес стратегия на платформите за онлайн стрийм на музика и хитрият начин по който те привличат платени абонати.  „Нарастването на платените абонаменти предполага, че хората вече са готови да платят за стрийминг на музика. Това обаче не става по директен начин. Платформите за стрийминг на музика следват подход от два етапа, за да спечелят абонати.  Първият е да ги регистрират в своята платформа като безплатни потребители с помощта на отличните рекламни кампании, които правят. Вторият етап е да им предложат последствие атрактивни оферти, с които първоначално на символична цена да ги изкушат да преминат към платени абонаментни планове.“

Именно следвайки този план на развитие, Spotify има толкова голяма преднина пред конкурентите си. През изминалата година, компанията промоционално даде на потребителите си безплатен Spotify Premium за период от три месеца, последствие намали цените си и така привлече голям брой от хората, които до този момент са били само в тестов период. 

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
09 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
09 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
09 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
09 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
09 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
09 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
09 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
09 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
09 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
09 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
09 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
09 юли 2020
Последни новини