Определят попечител на 14-годишния, обвинен в убийство

Изображение 1 от 2

    Апелативен съд – Пловдив остави без уважение жалбата на непълнолетния Васил Г. и потвърди взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Хасковския окръжен съд, съобщиха от Темида.

    Срещу 14-годишното момче е повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, станало на 24.11.2019 г. в село Александрово, Хасковско. Обвиняемият и малолетният му братовчед Дончо пребили до смърт 61-годишния Димо Димчев и го изхвърлили на улицата.

    Апелативният съд прие, че са налице нови обстоятелства, сред които определяне на попечител и заместник-попечител на непълнолетния обвиняем, но прецени, че тези обстоятелства не разколебават обоснованото предположение, че Васил Г. е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. По разследването има проведените разпити на обвиняемия, в които е направил частични самопризнания, както и на неговия съучастник - малолетния му братовчед, изготвени са съдебно-медицинска и психиатрична експертизи. Съдът прецени, че за Васил продължава да съществува риск от укриване.

    Определението на Апелативен съд- Пловдив е окончателно.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини