13 °C

Кризисният щаб ще обсъжда селскостопанския пазар

Днес Кризисният щаб на Първомай ще се събере и една от темите, по които ще разговарят членовете му е селскостопанският пазар.

Кметът Николай Митков каза, че е запознат с желанието на потребители от фейсбук пазарът да заработи, но според него това няма как да се случи.

Работещите в големите градове пазари са организирани по друг начин. Те са на закрито, имат ясно определени входове и изходи и са целодневни и ежедневни. Там е възможно да се спазва социална дистанция.  В Първомай няма как да се ограничи и регулира движението на купувачите и това е една от основните причини да се забрани работата на пазара.

По въпроса за производителите на зеленчуци и разсад, които  през този сезон трябва да реализират продукцията си, кметът каза, че никой до този момент не се е обърнал за съдействие към местната власт.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Пр
    Производител
    18 -5
    11:33, 6 апр 2020
    Никой не бил се обърнал към местната власт..... Да се обърне към хора милеещи за населението а не към хора милеещи за собствените си търбуси, задни части и удоволствия. Вие първо решихте собствената си лакомия. Пука ви за мен, моето семейство и препитанието му. Решихте проблема с назначенията на собствените си метреси и близки. Пазарите в големите градове имали вход и изход...... Поставянето на едни осигурителни проходни ленти ще струва много по- малко от заплатата на един чиновник назначен за удоволствията на някого. Жалко , че се излъгахме с вас.
    Жалко.....
  • 2
    Пъ
    първомай
    7 -15
    12:29, 6 апр 2020
    Пазара трябва да е затворен, защото на него ходят... Виж коментара
    • Си
      сиреч
      4 0
      17:01, 6 апр 2020
      сиреч те, възрастните хора не ходят и до магазините
  • 3
    Ед
    един от многото
    7 -4
    13:43, 6 апр 2020
    Този, дето се води кмет, още с встъпването си заяви публично, че "изобщо не го интересува на кой какво му е". Няма подобен цинизъм! Що ще тогава на това място и той не знае. За времето през което е "кмет" назначи разни подобни нему, които дори не знаят като какви са назначени. Не чакайте нищо добро. Къде е той, когато има проблем? Скрит зад вратите на кабинета и добре барикадиран или пък не нарушаващ си рахата в почивен ден. Жалко за този град и тази община.
    • По
      по спокойно
      5 -9
      14:07, 6 апр 2020
      Виж сега един от многото..Къде и кога е казал кмет... Виж коментара
  • 4
    Ге
    Генерала
    5 -2
    13:48, 6 апр 2020
    Кмета на Първомай не ме е питал за затваряне на пазара!Иначе,няма никакво основание да не работи!А какви безопасни мерки ще вземе-да мисли.Ако не може да измисли нищо,да пита колегите си от Чирпан,Асеновград и др. по-малки селища!
  • 5
    Ву
    Вуте
    5 -3
    13:52, 6 апр 2020
    Най-големият смях е, че точно тия, които роптаят за отварянето на пазара по време на епидемия, сигурно пазаруват от него средно веднъж на три месеца. :D
  • 6
    До
    До спокойния
    8 -4
    14:21, 6 апр 2020
    Казал го е пред голяма аудитория и има много свидетели, които го чуха. А за почивните дни никой не го праща на банкет или екскурзия. И няма защо да се прави на неразбрал. Когато има бедствено положение и реките излизат от коритото си, това сигурно е круиз...
    • От
      отговор
      5 -7
      14:41, 6 апр 2020
      Кога и къде е имало бедствено положение? Ти беше до реката целия ден, за да твърдиш, че кметът не е бил там? И не на последно място - има отговорник по бедствията и авариите - негова работа е да информира кмета, а не кметът да седи и да се ръкува с хората, за да го забележат.
    • Ше
      шефче
      0 -5
      16:28, 6 апр 2020
      Оооо,шефа на ОПГ -то.То пък и вода ако нямаше в ре... Виж коментара
    • Пи
      питагор
      3 0
      16:53, 6 апр 2020
      Трайте и гледайте сеира
  • 7
    Чу
    Чукчи
    8 0
    17:13, 6 апр 2020
    Ееее толко им е мил този червен балон,че биха се нагодили вместо него.
  • 8
    12
    123
    4 -1
    20:44, 6 апр 2020
    Хайде спрете вече да мултиплицирате тази простотия и лъжа за някакъв безобиден простуден вирус!От която последиците ще са катастрофални за всички.Цял свят играе този театър ,но ползата ще е за много малко хора,а будалите само ще са миманса.
  • 9
    Фи
    Фитката
    1 0
    09:05, 7 апр 2020
    Ами със сенко какво стана няма ли чат пат да отваря да разпускаме😁😁😁
    • Дж
      Джаков
      1 0
      17:07, 7 апр 2020
      Трудно ти е другарю. Добре, че около себе си имаш калени, умни учени и способни приятели , които прибра в общината. Не ти трябва Сенко. Идвай тук както до сега. Тук са щастливите моменти на дима!
Последни новини