Изнасяме водомерите на границата на собствеността, според нов закон за ВиК?

До края на март ще бъде публикуван за обществено обсъждане нов закон за ВиК. До месец април законът трябва да бъде внесен в парламента, пише "24 часа", цитирайки зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Според новия закон водомерите трябва да се изнесат на границата на собственост. В него се предвижда и въвеждане на "водни" помощи за социално слабите заради предстоящите поскъпвания на водата. Преразглежда се ролята на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). 

Водните помощи ще трябва да покриват разходите за до 1,5 кубика вода на човек на месец. Както и досега ще има горен праг за цените на водата, така че месечната сметка за вода на домакинство да не надвишава 2,5% от средномесечните му разходи. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ни
  НИЩО НЕ ИЗНАСЯМ
  19 -1
  13:18, 5 мар 2020
  Ще бия и псувам педеразите от в и к. Ако ми дадат 500 нинта за действието може и да се замисля. Казвам - може. Аз нве бера парите от дърветата. Трябва да има строшени кратуни на политици. Иначе тоя цирк ще продължава
 • 2
  Не
  ненормалници
  18 -1
  13:18, 5 мар 2020
  то и сега е така. До 2 м. от улична регулация в имоти и в сгради до 5 м. Този нанков е завършил география и е толкова "вещ" и в строителството.Видяхме тол системата, която е под негово ръководство, а пешкира отнесе началника на Апи. Трябва новото строителство да се изиска да е така, а не да са каранаселението отново да прави нови водомерни шахти. През социализма нормата за човек беше 2.2 куб. м. вода. на месец. сега тази норма я намалят. За да сме и мръсни. Все по-надалу и по-надолу. това ще е заслугата на "великия" географ Нанков.Все простащини.
 • 3
  Че
  Че Гевара
  19 0
  13:46, 5 мар 2020
  Трябва да има убити политици иначе България няма да се оправи никога!
 • 4
  Ха
  ХАНКО БРАТ
  10 0
  17:57, 5 мар 2020
  НяКОЙ иска бързо и наведнъж да си пласира водомерите с дистанционно отчитане. Приеха наредба с която ни задължиха при авария на водомера да бъде заменен с водомер с дистанционно отчитане,на така става бавно и постепенно пласирането на новите водомери.Сега като ни задължат да изкараме водомерите с този нов закон,този няКОЙ ще ги пласира бързо.Чиста работа.
 • 5
  Съ
  Съби Димитров
  4 0
  21:24, 5 мар 2020
  Смърт на фашизма свобода на народа !
 • 6
  Ге
  Георги
  5 0
  21:35, 5 мар 2020
  На ТИКВАТА, му е много здрава кратуната, и става само за рачел защото много време трябва да се
  вари и трудно увира.
  • СВ
   С варене няма да стане
   4 0
   23:45, 5 мар 2020
   Нужни са по-твърди методи . И предмети
 • 7
  Гр
  градски
  6 0
  00:12, 6 мар 2020
  Ако е за сметка на ВИК да и водомерите да са тяхна собственост.Както енергиините дружества. Но ако не е така всички си заслужаваме униженията които ГРОБ ни засипват защото СПИМ и не ги изметем с тоягите. Това ако беше в някоя съседна държава вече щеше да има големи протести но тук .....
 • 8
  До
  Добри Чинтулов
  3 0
  07:04, 6 мар 2020
  Стани,стани юнак балкански
  от сън дълбок се събуди,
  срещу изедниците народни
  ти българите поведи.

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини