Разшифровани съкровища и Топ 10 военни истории по Viasat History

Първите американци
Неделя, 8 март, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Историята на заселването на Америка беше пренаписана - сензационни открития в Бразилия показват, че първите американци са пристигнали много по-рано, отколкото се предполагаше преди. Учените отдавна се съгласиха, че ловците от ледниковия период са мигрирали пеша от Азия до Америка по суша преди 12 000 години, но новите находки показват, че бразилската Сиера Капивара вече е била населена по това време.

След като беше открита концентрация на обекти, сред които 50 000 скални рисунки, археолозите успяха да докажат, че пробите датират отпреди 30 000 години - това ги прави 18 000 по-стари от откритията в Кловис, Ню Мексико, на които се базира настоящата теория. Така Южна Америка не е била колонизирана от Северна Америка, но остава въпросът - откъде са дошли първите американци и как и защо са мигрирали, както и защо са изчезнали безследно.

Разшифровани съкровища
Започва от понеделник, 2 март, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Сезон: 2, Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Открийте шест от най-големите световни съкровища - всяко със забележителна история, останала скрита досега. Екип от учени изследва шест съкровища от древността - Хеопсовата пирамида, Моаите, статуята на Нефертити, кораба на Черната брада, Кивота и копието на Лонгин.

Всеки от обектите ще бъде проучен от експертите с помощта на множество нови технологии - включително последен писък на съдебната медицина, което ще отключи невероятната истина за тях за пръв път в историята. В търсене на отговори ще видите интервюта с археолози, историци и учени и ще разберете всички тайни, включително възможните последици от оповестяването на истината за съкровищата в новата поредица.

Топ 10 военни истории
Започва всяка делнична вечер от понеделник, 16 март, в 23:00 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 10 x 60 мин.

Историята на войната в съвременната епоха - от легендарния "Спитфайър" до бомбандировачите Стелт във втория конфликт в Ирак. Всеки епизод в поредицата показва десет истории от конфликтите през 20-ти и 21-ви век, класирани според тяхното въздействие.

Илюстрирана с изобилие от съвременни архивни кадри и интервюта, поредицата отправя задълбочен научен поглед към модерната история.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини