"Lexus" представи концепция за космически автомобили

Космическите амбиции на човечеството стават все по-смели. Плановете за изграждане на колонии на Марс и на Луната напредват, а с това започват да изникват и по-тривиални въпроси. Например какъв ще е транспортът в една такава колония?

Компанията "Lexus" е разработила няколко идеи чрез студиото си за дизайн в Европа. То си е представило как биха изглеждали автомобилите на "Lexus" за Луната.

Автомобилът на снимката е Lexus Cosmos. Той е предвиден за пътувания на Луната, като голяма част от него е от стъкло и позволява на пътниците да разглеждат всичко около тях. Автомобилът се управлява от задната част, а предната зона е за размисли и наблюдения, като това е идеята на един от дизайнерите ѝ за луксозно пътуване.

Концепцията Zero Gravity пък е електрически мотор. Той може да вдига 500 км/ч, като се възползва от по-слабата гравитация и по-рядката атмосфера. Въпреки това обещава пълен контрол и стабилност за водача.

Bouncing Moon Roller е по-дързък модел, който е изработен от графен. Той може да подскача и да се търкаля по тежките терени на Луната, а пътниците и оборудването са в клетка като жироскоп и са винаги стабилни.

Lexus Lunar Cruiser е по-класическа интерпретация на луноход. Може да върви по повърхността, но колелата му могат да влязат и в ролята на перки и той да лети като дрон.

Тези и други прототипи засега са само идеи за възможното бъдеще. Реалността може да е по-различна, но показва, че автомобилните компании също мислят за космическите проекти и за възможностите, които се създават чрез тях.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини