С горски и еколози, ученици от Смолян твориха за Международния ден на планината

Изображение 1 от 5

    Под мотото „Планината-моят дом“, РИОСВ и ДГС – Смолян отбелязаха Международния ден на планината

    С поредица интересни и образователни инициативи - под мотото „Планината-моят дом“, екоиспекцията и Държавно горско стопанство - Смолян отбелязаха 11 декември-Международния ден на планината.

    Събитията, организирани по този повод от инспекцията за тази година, стартираха на 9 декември с образователна инициатива, в рамките на която възпитаници на ПГИ „Карл Маркс“ – Смолян се запознаха с интересни факти за емблематичния за Родопите защитен вид – „кафявата мечка“. След това беше открита фотоизложба, подготвена от възпитаниците на училището.

    На 11 декември, възпитаници на ОУ „ Иван Вазов“ в Смолян представиха красотите на планината в свои рисунки, които са изложени в сградата на инспекцията. По-късно през деня, представители на РИОСВ и Държавно горско стопанство – Смолян гостуваха на ЦПЛР-Ученическо общежитие "Васил Димитров" в града. По време на инициативата, младежи от общежитието научиха как отпадъчните и природните материали могат да бъдат превърнати нещо красиво и сами изработиха украса за своята коледна елха.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини