11 °C

Отбелязваме Световния ден за възпоменание на жертвите на пътни инциденти

Днес в храмовете на Православната църква бяха отслужени панихиди за душите и вечен покой на загиналите при катастрофи. С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. На този ден отдаваме и дължимото към хората, които оказват помощ при пътни инциденти – полицаи, пожарникари, медици

За  една година от Първомай  има поне 3 жертви на инциденти по пътищата.

От началото на годината на територията на Пловдивска област са регистрирани 734 пътни произшествия с 52 загинали и 952 ранени. В сравнение с миналата година катастрофите с травматизъм са с 92 по-малко. Намаление има и при жертвите – с 16, както и на ранените – с 109. Сред основните причини за възникване на транспортни злополуки от сектор „Пътна полиция“ се отчитат движение с несъобразена скорост, отнемане на предимство, навлизане в насрещно движение, излизане извън пътното платно.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    10 -3
    11:36, 17 ное 2019
    Митков свали си плакатите, че ще има санкции, срокът отдавна мина,ти трябва да даваш пример
  • 2
    Гр
    Гражданин 2
    11 -2
    12:19, 17 ное 2019
    Митков ще ги свали лесно, ами Папазов,който е качен на стълбовете до жиците как ще ги сваля. Или Асен Кичуков,който е на всяко дърво и стълб из града и селата.
  • 3
    Ар
    Архимед
    4 0
    16:59, 17 ное 2019
    И да не ги свалят времето си знае работата. То сваля и от стълбове и от столове.
  • 4
    Ня
    някой
    5 0
    18:05, 17 ное 2019
    Как няма да има жертви по пътищата като някои карат колите и джиповете си сякаш са на изтребители!В града ни заради такива тиквеници се премахнаха знаци по улиците, които им пречеха,полицаите се правят на не видели нарушенията им. Нима има привилегировани пред смъртта ,когато постъпваш безразсъдно и даже застрашаваш нечий живот? Аз мисля ,че не!
  • 5
    Wh
    Whatever
    4 0
    18:25, 17 ное 2019
    Пак църкви, панихиди и простотии... Рекордьори сме в света сигурно по поставени икони и кръстчета в колите и какво от това? Докато не се промени манталитета тип "Виж кво прай на втора" и отговорността ни на пътя ни църква, ни джамия ни Буда няма да ни спаси.
Последни новини