19 °C

Започнаха празниците от зимния цикъл

Изображение 1 от 3

  В наистина тържествени се превръщат църковните службите в храма „св.Георги“ в Първомай в дните когато има големи празници - литургията се изпълнява заедно от отец Станимир, поповете от Градина и Брезово и дякон Тодор Чобанов. Трите празнични дни на Варвара, Сава и Никулден поставят началото на зимня цикъл празници. Свещенослужителите са се обединили, за да дарят на миряните не само вяра, но и  красота за душата.

  От вчера в храма са изложени за благотворителна разпродажба предмети, изработени от децата на Татарево. Коледните украшения, свещниците, камбанките и саксиите от глина са на цена от 3 до 30 лв, но в кутията всеки може да дари колкото желае. Каузата е благородна – в подкрепа на читалището в Татарево.

  В чест на утрешния храмов празник свещениците заедно с отец Александър ще изпълнят тържествена вечерня в храма „Св. Никола“ в кв. Дебър днес от 17.30 часа.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Хр
   Християнин
   5 0
   15:20, 5 дек 2019
   "От младини с добродетел принесъл си се като жертва непорочна на Бога, Саво блажени, станал си насладител на благочестие,
   затова и си бил на преподобните украшение, достохвален пустинен гражданин,
   затова ти и зовем: Радвай се, Саво пребогати."
  • 2
   55
   555
   2 -1
   15:29, 5 дек 2019
   В храма да стоиш с шапка...
   • 55
    55
    4 0
    18:17, 5 дек 2019
    Същото е като да наречеш свещенослужител Поп...
   • Ар
    Архимед
    4 -1
    23:40, 5 дек 2019
    Да....
    Шапка се сваля пред :
    Бога, майка, хляб, родина.
    Това е израз на преклонение, уважение и почит към нещо/някого.
  • 3
   Кр
   Красимира
   4 0
   20:21, 5 дек 2019
   Уникална статия. Просто е един малък връх в журналистиката
  • 4
   22
   2288
   7 0
   02:33, 6 дек 2019
   каквото и кажат това пише тединка е химикалка която се мисли за компютър
  • 5
   Ст
   Странно
   3 0
   05:41, 6 дек 2019
   Поради заетост ли свещениците вчера , на свети Сава, изпълниха служба в чест на днешния свети Николай в Дебърския храм? Щом канонът го позволява???!!!
   • 33
    333
    4 -3
    07:30, 6 дек 2019
    Стига с тези "каузи"!!!!Престанете да вземата и последните левчета от бедните!Хората умират от глад,а на някои им трябват пари за читалището!На всичкото отгоре използват и труда на децата!
   • Хр
    Християнство
    3 0
    20:39, 7 дек 2019
    Няма нищо нередно или смущаващо в това. Така е. Сутринта се извършва литургия на празника, вечерта се извършва вечерня която е служба за следващия ден. А снощи вечерта се е извършла вечернята на днешния празник.
    В църковния живот празника започва от предната вечер затова се е служило на св. Никола.
    Примерно рождество е на 25ти но празника започва на 24ти вечерта с трапеза на бъдни вечер. Трапезата задължително постна.
  • 6
   12
   123
   7 0
   09:11, 6 дек 2019
   Абе,някой ще ми каже ли защо бившия кмет Папазов вече стана атеист. Не го виждам вече на службите.
   • Дж
    джонгата
    5 0
    13:44, 6 дек 2019
    Вероятно си мисли, че Бог му е обърнал гръб щом не спечели изборите хахаха.....
   • Би
    бивш папазовист
    0 0
    15:51, 7 дек 2019
    Ако питаш мене, Папазов е преоткрил телескопа, така както Галилео Галилей го е открил преди повече от 400 години.
   • 42
    4282986
    2 0
    19:32, 7 дек 2019
    друго дюнме има сега папаза гледа сега от страни и внимава да не го застигне правосъдието
   • Дя
    Дякон
    1 0
    20:26, 7 дек 2019
    Щото друг смъртен бог му даде всичко и на него се кланя.

  Хороскоп за 26.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
  26 сеп 2020
  Последни новини