24 °C

Започнаха празниците от зимния цикъл

Изображение 1 от 3

  В наистина тържествени се превръщат църковните службите в храма „св.Георги“ в Първомай в дните когато има големи празници - литургията се изпълнява заедно от отец Станимир, поповете от Градина и Брезово и дякон Тодор Чобанов. Трите празнични дни на Варвара, Сава и Никулден поставят началото на зимня цикъл празници. Свещенослужителите са се обединили, за да дарят на миряните не само вяра, но и  красота за душата.

  От вчера в храма са изложени за благотворителна разпродажба предмети, изработени от децата на Татарево. Коледните украшения, свещниците, камбанките и саксиите от глина са на цена от 3 до 30 лв, но в кутията всеки може да дари колкото желае. Каузата е благородна – в подкрепа на читалището в Татарево.

  В чест на утрешния храмов празник свещениците заедно с отец Александър ще изпълнят тържествена вечерня в храма „Св. Никола“ в кв. Дебър днес от 17.30 часа.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Хр
   Християнин
   5 0
   15:20, 5 дек 2019
   "От младини с добродетел принесъл си се като жертва непорочна на Бога, Саво блажени, станал си насладител на благочестие,
   затова и си бил на преподобните украшение, достохвален пустинен гражданин,
   затова ти и зовем: Радвай се, Саво пребогати."
  • 2
   55
   555
   2 -1
   15:29, 5 дек 2019
   В храма да стоиш с шапка...
   • 55
    55
    4 0
    18:17, 5 дек 2019
    Същото е като да наречеш свещенослужител Поп...
   • Ар
    Архимед
    4 -1
    23:40, 5 дек 2019
    Да....
    Шапка се сваля пред :
    Бога, майка, хляб, родина.
    Това е израз на преклонение, уважение и почит към нещо/някого.
  • 3
   Кр
   Красимира
   4 0
   20:21, 5 дек 2019
   Уникална статия. Просто е един малък връх в журналистиката
  • 4
   22
   2288
   7 0
   02:33, 6 дек 2019
   каквото и кажат това пише тединка е химикалка която се мисли за компютър
  • 5
   Ст
   Странно
   3 0
   05:41, 6 дек 2019
   Поради заетост ли свещениците вчера , на свети Сава, изпълниха служба в чест на днешния свети Николай в Дебърския храм? Щом канонът го позволява???!!!
   • 33
    333
    4 -3
    07:30, 6 дек 2019
    Стига с тези "каузи"!!!!Престанете да вземата и последните левчета от бедните!Хората умират от глад,а на някои им трябват пари за читалището!На всичкото отгоре използват и труда на децата!
   • Хр
    Християнство
    3 0
    20:39, 7 дек 2019
    Няма нищо нередно или смущаващо в това. Така е. Сутринта се извършва литургия на празника, вечерта се извършва вечерня която е служба за следващия ден. А снощи вечерта се е извършла вечернята на днешния празник.
    В църковния живот празника започва от предната вечер затова се е служило на св. Никола.
    Примерно рождество е на 25ти но празника започва на 24ти вечерта с трапеза на бъдни вечер. Трапезата задължително постна.
  • 6
   12
   123
   7 0
   09:11, 6 дек 2019
   Абе,някой ще ми каже ли защо бившия кмет Папазов вече стана атеист. Не го виждам вече на службите.
   • Дж
    джонгата
    5 0
    13:44, 6 дек 2019
    Вероятно си мисли, че Бог му е обърнал гръб щом не спечели изборите хахаха.....
   • Би
    бивш папазовист
    0 0
    15:51, 7 дек 2019
    Ако питаш мене, Папазов е преоткрил телескопа, така както Галилео Галилей го е открил преди повече от 400 години.
   • 42
    4282986
    2 0
    19:32, 7 дек 2019
    друго дюнме има сега папаза гледа сега от страни и внимава да не го застигне правосъдието
   • Дя
    Дякон
    1 0
    20:26, 7 дек 2019
    Щото друг смъртен бог му даде всичко и на него се кланя.

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини