11 °C

Започнаха празниците от зимния цикъл

Изображение 1 от 3

  В наистина тържествени се превръщат църковните службите в храма „св.Георги“ в Първомай в дните когато има големи празници - литургията се изпълнява заедно от отец Станимир, поповете от Градина и Брезово и дякон Тодор Чобанов. Трите празнични дни на Варвара, Сава и Никулден поставят началото на зимня цикъл празници. Свещенослужителите са се обединили, за да дарят на миряните не само вяра, но и  красота за душата.

  От вчера в храма са изложени за благотворителна разпродажба предмети, изработени от децата на Татарево. Коледните украшения, свещниците, камбанките и саксиите от глина са на цена от 3 до 30 лв, но в кутията всеки може да дари колкото желае. Каузата е благородна – в подкрепа на читалището в Татарево.

  В чест на утрешния храмов празник свещениците заедно с отец Александър ще изпълнят тържествена вечерня в храма „Св. Никола“ в кв. Дебър днес от 17.30 часа.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Хр
   Християнин
   5 0
   15:20, 5 дек 2019
   "От младини с добродетел принесъл си се като жертва непорочна на Бога, Саво блажени, станал си насладител на благочестие,
   затова и си бил на преподобните украшение, достохвален пустинен гражданин,
   затова ти и зовем: Радвай се, Саво пребогати."
  • 2
   55
   555
   2 -1
   15:29, 5 дек 2019
   В храма да стоиш с шапка...
   • 55
    55
    4 0
    18:17, 5 дек 2019
    Същото е като да наречеш свещенослужител Поп...
   • Ар
    Архимед
    4 -1
    23:40, 5 дек 2019
    Да....
    Шапка се сваля пред :
    Бога, майка, хляб, родина.
    Това е израз на преклонение, уважение и почит към нещо/някого.
  • 3
   Кр
   Красимира
   4 0
   20:21, 5 дек 2019
   Уникална статия. Просто е един малък връх в журналистиката
  • 4
   22
   2288
   7 0
   02:33, 6 дек 2019
   каквото и кажат това пише тединка е химикалка която се мисли за компютър
  • 5
   Ст
   Странно
   3 0
   05:41, 6 дек 2019
   Поради заетост ли свещениците вчера , на свети Сава, изпълниха служба в чест на днешния свети Николай в Дебърския храм? Щом канонът го позволява???!!!
   • 33
    333
    4 -3
    07:30, 6 дек 2019
    Стига с тези "каузи"!!!!Престанете да вземата и последните левчета от бедните!Хората умират от глад,а на някои им трябват пари за читалището!На всичкото отгоре използват и труда на децата!
   • Хр
    Християнство
    3 0
    20:39, 7 дек 2019
    Няма нищо нередно или смущаващо в това. Така е. Сутринта се извършва литургия на празника, вечерта се извършва вечерня която е служба за следващия ден. А снощи вечерта се е извършла вечернята на днешния празник.
    В църковния живот празника започва от предната вечер затова се е служило на св. Никола.
    Примерно рождество е на 25ти но празника започва на 24ти вечерта с трапеза на бъдни вечер. Трапезата задължително постна.
  • 6
   12
   123
   7 0
   09:11, 6 дек 2019
   Абе,някой ще ми каже ли защо бившия кмет Папазов вече стана атеист. Не го виждам вече на службите.
   • Дж
    джонгата
    5 0
    13:44, 6 дек 2019
    Вероятно си мисли, че Бог му е обърнал гръб щом не спечели изборите хахаха.....
   • Би
    бивш папазовист
    0 0
    15:51, 7 дек 2019
    Ако питаш мене, Папазов е преоткрил телескопа, така както Галилео Галилей го е открил преди повече от 400 години.
   • 42
    4282986
    2 0
    19:32, 7 дек 2019
    друго дюнме има сега папаза гледа сега от страни и внимава да не го застигне правосъдието
   • Дя
    Дякон
    1 0
    20:26, 7 дек 2019
    Щото друг смъртен бог му даде всичко и на него се кланя.

  Хороскоп за 29.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Сами си създайте условия, с които да подобрите ефективността в работата си. Служебните задачи ще потръгнат и шефът ви ще остане доволен от вас, но по-важното е, че вие ще се почувствате удовлетворени. Заслужавате повече във всяко едно отношение и съдбата ще ви зарадва. Очакват ви приятни изненади.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С присъствието си внасяте яснота и ред, а след себе си оставяте впечатление за човек, знаещ цената си. И е така. Ще продължавате да се интересувате от новостите в професията и ще полагате грижи за повишаване на квалификацията си. С усилията си ще подобрите бита на семейството си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес ще успеете. Резултатите ви може да са доста по-добри отколкото сте очаквали. Възможно е да се натъкнете на дребни пречки особено ако заниманията ви са свързани с много хора. Това едва ли ще ви направи впечатление и като цяло настроението ви днес е превъзходно. Успехи в интимната сфера ще зарадват някои от вас вечерта.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бъдете внимателни към партньори, които ще се опитат да ви навредят. Предстоящите събития ще обърнат нещата във ваша полза, благодарение на бързата ви мисъл и реакции. Не се измъчвайте. Въпреки умората, се погрижете да направите вечерта приятна за себе си и близките ви.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предизвикателствата на работното място ще ви мотивират да работите по-усърдно, за да докажете правилността на предложенията си. Със сигурност няма да скучаете. Близък човек ще ви поиска съдействие, ако можете да му помогнете, не му отказвайте. В живота ви се появяват нови, положителни тенденции, от които е добре да се възползвате.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстои ви да изживеете вълнуващи емоции, свързани както с професионалната ви работа, така и с хората около вас. Заслужено ще се радвате на внимание и подкрепа, показали сте, че може да ви се вярва. Прекрасните отношения със семейството и партньора ви дават допълнително сили да се развивате многостранно.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви емоционален ден. Налага се да изясните позициите си в личен план, ако трябва отстъпете. Денят е подходящ за започване на тонизираща диета. Помислете и за възможности за повече раздвижване. Можете да се спрете и на варианти включващи компания и развлечения.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Развитията днес ще ви натоварят с допълнителни изисквания, с които ще трябва да се съобразите. Не оставяйте нищо за накрая и не пречете на другите да си свършат работата, в стремежа си да ги надзиравате и съветвате. С търпимост ще постигнете душевно равновесие и напредък във всичко.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финалът предстои, мобилизирайте се и действайте по-енергично. Отстоявайте твърдо позицията си, така както вие умеете. Успехът ви е близо, направете нужното за да бъде радостта ви по-голяма. Ще привлечете вниманието на интересуваща ви личност и ще се радвате на взаимен интерес.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини да се конфронтирате с онези, които не споделят мисленето и целите ви. Не се изкушавайте да се захващате с дела, за които е ясно, че ще ви е трудно да свършите днес. Запазете настроението си добро и приключвайки работата си, се погрижете за отдиха си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите шанс да подобрите отношенията си с хора, с които по една или друга причина сте разделени. Ако проблемът е финансов, върнете дължимото или с подходящите думи изразете желанието си връзката ви да продължи. Обърнете се и към онези, които могат да ви дадат повече в общуването. Нуждаете се от някого, с когото да споделите вълненията си.
  29 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако се целите в успеха, разчитайте само на себе си. Полезни ще бъдат контактите ви с хора, с които в бъдеще може да обедините усилията си. Звезден успех за всички, които се занимават с творчество.
  29 яну 2020
  Последни новини