Форумът "Атмосфера Бъдеще" даде заявка да стане мащабен проект

Изображение 1 от 6

    Форумът „Атмосфера Бъдеще“ събра преди дни учениците от три български училища, които са били на лагер в Москва, посветен на кариерното ориентиране на младежите. Идеята е на научния работник от БАН Иглика Ангелова и директорът на СУ „Златаров“ Чавдар Здравчев. Гимназисти от Кюстендил, Севлиево и Първомай представиха своите училища и възможностите за професионална реализация в техните населени места. Домакин беше СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. В училището беше подготвена изложба на производители от региона. С помощта на компютърни презентации гостите се запознаха с учебното заведение и възможностите за бизнес в Първомай. Кюстендилци акцентираха на професиите на бъдещето, а гостите от Севлиево - на общите проекти на една от най-големите фирми в региона и училищата.

    Форумът е замислен като място за сътрудничество между младия бизнес, традиционния бизнес и очакванията, с които младите хора излизат от сферата на образованието в момента.

    Към „Атмосфера Бъдеще“ проявиха интерес преподаватели от Пловдивски университет и други училища от страната, които бяха заинтригувани от възможностите на научния лагер в Москва. Преподавателките от Московския градски педагогически университет Лариса Емилиянова и Аксана Василиева представиха акцентите на този вид сътрудничество и демонстрираха част от научните занимания за учениците.

    Гости на форума бяха Стоянка Почеканска- държавен експерт в Министерството на образованието и науката, кметът на общината Николай Митков, много ученици и родители.

    Идеята е този форум да стане традиция и да разшири своя обхват далеч извън пределите на България и Русия.

    Събитието завърши с вълнуваш концерт, подготвен от деца и учители от училището – домакин.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Фи
      Финанси
      9 0
      19:14, 3 дек 2019
      С чии пари се финансира мероприятието? В статията не видях отговор на този въпрос.
    • 2
      Въ
      Въй
      7 -1
      19:35, 3 дек 2019
      Няма и да разбереш питай Чавдарчето как се кърпа дърпа и джандар майка псува
      • 12
        123
        5 -4
        10:59, 4 дек 2019
        Чавдарчо е крайно време да отиде да си гледа бизнеса. И стига да се се хвали.
      • За
        Защо?
        3 -2
        11:08, 4 дек 2019
        Защо, бе 123? Дай ми смислено обяснение защо трябва да си ходи? Точно како не ти харесва от това, което прави?
      • Ва
        Ваййй
        1 -2
        17:47, 4 дек 2019
        По тъп,по злобен ,по просташки и идиотски коментар не съм чел.Хей простотията ,злобата и зависта ще унищожат младите в града.
    • 3
      Dr
      DREAM
      8 -2
      22:02, 3 дек 2019
      Рано или късно всеки надут балон се пука! Каква атмосфера, какво бъдеще ???
    • 4
      Лу
      Лудото Коле
      3 -4
      11:38, 4 дек 2019
      Аз не мога да разбера какво толкова негодувате срещу това събитие? Папаза 16 години ви прави на маймуни, и-бава са с вас, няма бизнес, инфраструктурата е в ужасно състояние, града е със затихващи функции и т.н. и т.н. а тука на Здравчев държите сметка, с чии пари било това събитие?!?!

      Ми с вашите пари е ва! И какво от тва?! Кво ше напраите ва, мизерници?>!?!?!?!?!

      с ваще пари е, е и?!

      Тънете си в мизерията, на вас ви харесва - за тва класирахте папаза втори, нали?!

      Ай сиктир!
      • Гр
        гражданин
        6 -1
        18:33, 4 дек 2019
        Защо да не питат хората - училището не е частно, а държавно. Доколкото чух по телевизията наскоро министърът на образованието каза, че в училищата /не в частните/ не е редно да има спонспорства от родители. Това е един вид зависимост.
      • Лу
        Лудото Коле
        3 -4
        12:01, 5 дек 2019
        това ли ти е най-голяма болка в град Първомай?! Това ли ? Питам та? Друг кусур не намери, а за СОУ-то са заяде.
    • 5
      Ха
      Хан Аспарух
      4 0
      22:57, 5 дек 2019
      Правилно, СОУ то е зависимо , от Кр .Александрова, която до вчера спонсорираше,ами Папаза малко ли пари му даде ,а той и от него се отрече,а сега се нагажда на Кичука, щото Попова му би шута.Скоро всички ще разберат колко струва. Хвалби и дрънчене на пари.Срамота.
      • Це
        Цезар
        3 0
        00:03, 6 дек 2019
        Нащо СОУ има липса на педагози. Т.е даскалите не знаят как се възпитават деца а уж са го учили. Освен за лектори за друго не стават в нащо СОУ. Чяст от преподавателите имат лично пренебрежително отношение към избрани от тях ученици и ги имат за свои врагове. Т.е нарочват ги и ги дават за пример на лошо поведение пред останалите деца (настройват класа срещу тези деца) а истината е че преподавателя е некадърен или не желае да се справи и почват да званят на родителите - елате си вижте детето. Познавам два такива случая а знам че има и други.
        Педагогос от гръцки превод е възпитател на дете. Да се вземат даскалите в ръце и да се обучат как се работи с деца и тогава да влизат при тях.
      • Pe
        pedagogos
        3 -1
        06:57, 6 дек 2019
        Педагогос може да идва и от космоса, обаче възпитанието е отговорност първо на родителя! Аз знам повече от 2 случая на невъзпитани ученици. Липсата на добри учители се дължи точно на това - прекалено много стрес и противоречие между претенции и възпитание.
      • Пи
        питагор
        0 -1
        09:37, 9 дек 2019
        Ава пручел цезар една гръцка дума ама ни я разбрал ва. Дицата се учат ут учителите само на придметите по които приподава учителя ва. Учителя придава на дицата базови знания и умения за елементарно справяне в жуота ва. Учителя НЕ възпитава дицата ва тува е най гулямото заблуждение ва. Роля на родителя е да възпитава дицата си в съвременните морални норми ва до колкото той ги усъзнава ва.
    Последни новини