Форумът "Атмосфера Бъдеще" даде заявка да стане мащабен проект

Изображение 1 от 6

  Форумът „Атмосфера Бъдеще“ събра преди дни учениците от три български училища, които са били на лагер в Москва, посветен на кариерното ориентиране на младежите. Идеята е на научния работник от БАН Иглика Ангелова и директорът на СУ „Златаров“ Чавдар Здравчев. Гимназисти от Кюстендил, Севлиево и Първомай представиха своите училища и възможностите за професионална реализация в техните населени места. Домакин беше СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. В училището беше подготвена изложба на производители от региона. С помощта на компютърни презентации гостите се запознаха с учебното заведение и възможностите за бизнес в Първомай. Кюстендилци акцентираха на професиите на бъдещето, а гостите от Севлиево - на общите проекти на една от най-големите фирми в региона и училищата.

  Форумът е замислен като място за сътрудничество между младия бизнес, традиционния бизнес и очакванията, с които младите хора излизат от сферата на образованието в момента.

  Към „Атмосфера Бъдеще“ проявиха интерес преподаватели от Пловдивски университет и други училища от страната, които бяха заинтригувани от възможностите на научния лагер в Москва. Преподавателките от Московския градски педагогически университет Лариса Емилиянова и Аксана Василиева представиха акцентите на този вид сътрудничество и демонстрираха част от научните занимания за учениците.

  Гости на форума бяха Стоянка Почеканска- държавен експерт в Министерството на образованието и науката, кметът на общината Николай Митков, много ученици и родители.

  Идеята е този форум да стане традиция и да разшири своя обхват далеч извън пределите на България и Русия.

  Събитието завърши с вълнуваш концерт, подготвен от деца и учители от училището – домакин.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Фи
   Финанси
   9 0
   19:14, 3 дек 2019
   С чии пари се финансира мероприятието? В статията не видях отговор на този въпрос.
  • 2
   Въ
   Въй
   7 -1
   19:35, 3 дек 2019
   Няма и да разбереш питай Чавдарчето как се кърпа дърпа и джандар майка псува
   • 12
    123
    5 -4
    10:59, 4 дек 2019
    Чавдарчо е крайно време да отиде да си гледа бизнеса. И стига да се се хвали.
   • За
    Защо?
    3 -2
    11:08, 4 дек 2019
    Защо, бе 123? Дай ми смислено обяснение защо трябва да си ходи? Точно како не ти харесва от това, което прави?
   • Ва
    Ваййй
    1 -2
    17:47, 4 дек 2019
    По тъп,по злобен ,по просташки и идиотски коментар не съм чел.Хей простотията ,злобата и зависта ще унищожат младите в града.
  • 3
   Dr
   DREAM
   8 -2
   22:02, 3 дек 2019
   Рано или късно всеки надут балон се пука! Каква атмосфера, какво бъдеще ???
  • 4
   Лу
   Лудото Коле
   3 -4
   11:38, 4 дек 2019
   Аз не мога да разбера какво толкова негодувате срещу това събитие? Папаза 16 години ви прави на маймуни, и-бава са с вас, няма бизнес, инфраструктурата е в ужасно състояние, града е със затихващи функции и т.н. и т.н. а тука на Здравчев държите сметка, с чии пари било това събитие?!?!

   Ми с вашите пари е ва! И какво от тва?! Кво ше напраите ва, мизерници?>!?!?!?!?!

   с ваще пари е, е и?!

   Тънете си в мизерията, на вас ви харесва - за тва класирахте папаза втори, нали?!

   Ай сиктир!
   • Гр
    гражданин
    6 -1
    18:33, 4 дек 2019
    Защо да не питат хората - училището не е частно, а държавно. Доколкото чух по телевизията наскоро министърът на образованието каза, че в училищата /не в частните/ не е редно да има спонспорства от родители. Това е един вид зависимост.
   • Лу
    Лудото Коле
    3 -4
    12:01, 5 дек 2019
    това ли ти е най-голяма болка в град Първомай?! Това ли ? Питам та? Друг кусур не намери, а за СОУ-то са заяде.
  • 5
   Ха
   Хан Аспарух
   4 0
   22:57, 5 дек 2019
   Правилно, СОУ то е зависимо , от Кр .Александрова, която до вчера спонсорираше,ами Папаза малко ли пари му даде ,а той и от него се отрече,а сега се нагажда на Кичука, щото Попова му би шута.Скоро всички ще разберат колко струва. Хвалби и дрънчене на пари.Срамота.
   • Це
    Цезар
    3 0
    00:03, 6 дек 2019
    Нащо СОУ има липса на педагози. Т.е даскалите не знаят как се възпитават деца а уж са го учили. Освен за лектори за друго не стават в нащо СОУ. Чяст от преподавателите имат лично пренебрежително отношение към избрани от тях ученици и ги имат за свои врагове. Т.е нарочват ги и ги дават за пример на лошо поведение пред останалите деца (настройват класа срещу тези деца) а истината е че преподавателя е некадърен или не желае да се справи и почват да званят на родителите - елате си вижте детето. Познавам два такива случая а знам че има и други.
    Педагогос от гръцки превод е възпитател на дете. Да се вземат даскалите в ръце и да се обучат как се работи с деца и тогава да влизат при тях.
   • Pe
    pedagogos
    3 -1
    06:57, 6 дек 2019
    Педагогос може да идва и от космоса, обаче възпитанието е отговорност първо на родителя! Аз знам повече от 2 случая на невъзпитани ученици. Липсата на добри учители се дължи точно на това - прекалено много стрес и противоречие между претенции и възпитание.
   • Пи
    питагор
    0 -1
    09:37, 9 дек 2019
    Ава пручел цезар една гръцка дума ама ни я разбрал ва. Дицата се учат ут учителите само на придметите по които приподава учителя ва. Учителя придава на дицата базови знания и умения за елементарно справяне в жуота ва. Учителя НЕ възпитава дицата ва тува е най гулямото заблуждение ва. Роля на родителя е да възпитава дицата си в съвременните морални норми ва до колкото той ги усъзнава ва.

  Хороскоп за 24.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  24 фев 2020
  Последни новини