28 °C

Форумът "Атмосфера Бъдеще" даде заявка да стане мащабен проект

Изображение 1 от 6

  Форумът „Атмосфера Бъдеще“ събра преди дни учениците от три български училища, които са били на лагер в Москва, посветен на кариерното ориентиране на младежите. Идеята е на научния работник от БАН Иглика Ангелова и директорът на СУ „Златаров“ Чавдар Здравчев. Гимназисти от Кюстендил, Севлиево и Първомай представиха своите училища и възможностите за професионална реализация в техните населени места. Домакин беше СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. В училището беше подготвена изложба на производители от региона. С помощта на компютърни презентации гостите се запознаха с учебното заведение и възможностите за бизнес в Първомай. Кюстендилци акцентираха на професиите на бъдещето, а гостите от Севлиево - на общите проекти на една от най-големите фирми в региона и училищата.

  Форумът е замислен като място за сътрудничество между младия бизнес, традиционния бизнес и очакванията, с които младите хора излизат от сферата на образованието в момента.

  Към „Атмосфера Бъдеще“ проявиха интерес преподаватели от Пловдивски университет и други училища от страната, които бяха заинтригувани от възможностите на научния лагер в Москва. Преподавателките от Московския градски педагогически университет Лариса Емилиянова и Аксана Василиева представиха акцентите на този вид сътрудничество и демонстрираха част от научните занимания за учениците.

  Гости на форума бяха Стоянка Почеканска- държавен експерт в Министерството на образованието и науката, кметът на общината Николай Митков, много ученици и родители.

  Идеята е този форум да стане традиция и да разшири своя обхват далеч извън пределите на България и Русия.

  Събитието завърши с вълнуваш концерт, подготвен от деца и учители от училището – домакин.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Фи
   Финанси
   9 0
   19:14, 3 дек 2019
   С чии пари се финансира мероприятието? В статията не видях отговор на този въпрос.
  • 2
   Въ
   Въй
   7 -1
   19:35, 3 дек 2019
   Няма и да разбереш питай Чавдарчето как се кърпа дърпа и джандар майка псува
   • 12
    123
    5 -4
    10:59, 4 дек 2019
    Чавдарчо е крайно време да отиде да си гледа бизнеса. И стига да се се хвали.
   • За
    Защо?
    3 -2
    11:08, 4 дек 2019
    Защо, бе 123? Дай ми смислено обяснение защо трябва да си ходи? Точно како не ти харесва от това, което прави?
   • Ва
    Ваййй
    1 -2
    17:47, 4 дек 2019
    По тъп,по злобен ,по просташки и идиотски коментар не съм чел.Хей простотията ,злобата и зависта ще унищожат младите в града.
  • 3
   Dr
   DREAM
   8 -2
   22:02, 3 дек 2019
   Рано или късно всеки надут балон се пука! Каква атмосфера, какво бъдеще ???
  • 4
   Лу
   Лудото Коле
   3 -4
   11:38, 4 дек 2019
   Аз не мога да разбера какво толкова негодувате срещу това събитие? Папаза 16 години ви прави на маймуни, и-бава са с вас, няма бизнес, инфраструктурата е в ужасно състояние, града е със затихващи функции и т.н. и т.н. а тука на Здравчев държите сметка, с чии пари било това събитие?!?!

   Ми с вашите пари е ва! И какво от тва?! Кво ше напраите ва, мизерници?>!?!?!?!?!

   с ваще пари е, е и?!

   Тънете си в мизерията, на вас ви харесва - за тва класирахте папаза втори, нали?!

   Ай сиктир!
   • Гр
    гражданин
    6 -1
    18:33, 4 дек 2019
    Защо да не питат хората - училището не е частно, а държавно. Доколкото чух по телевизията наскоро министърът на образованието каза, че в училищата /не в частните/ не е редно да има спонспорства от родители. Това е един вид зависимост.
   • Лу
    Лудото Коле
    3 -4
    12:01, 5 дек 2019
    това ли ти е най-голяма болка в град Първомай?! Това ли ? Питам та? Друг кусур не намери, а за СОУ-то са заяде.
  • 5
   Ха
   Хан Аспарух
   4 0
   22:57, 5 дек 2019
   Правилно, СОУ то е зависимо , от Кр .Александрова, която до вчера спонсорираше,ами Папаза малко ли пари му даде ,а той и от него се отрече,а сега се нагажда на Кичука, щото Попова му би шута.Скоро всички ще разберат колко струва. Хвалби и дрънчене на пари.Срамота.
   • Це
    Цезар
    3 0
    00:03, 6 дек 2019
    Нащо СОУ има липса на педагози. Т.е даскалите не знаят как се възпитават деца а уж са го учили. Освен за лектори за друго не стават в нащо СОУ. Чяст от преподавателите имат лично пренебрежително отношение към избрани от тях ученици и ги имат за свои врагове. Т.е нарочват ги и ги дават за пример на лошо поведение пред останалите деца (настройват класа срещу тези деца) а истината е че преподавателя е некадърен или не желае да се справи и почват да званят на родителите - елате си вижте детето. Познавам два такива случая а знам че има и други.
    Педагогос от гръцки превод е възпитател на дете. Да се вземат даскалите в ръце и да се обучат как се работи с деца и тогава да влизат при тях.
   • Pe
    pedagogos
    3 -1
    06:57, 6 дек 2019
    Педагогос може да идва и от космоса, обаче възпитанието е отговорност първо на родителя! Аз знам повече от 2 случая на невъзпитани ученици. Липсата на добри учители се дължи точно на това - прекалено много стрес и противоречие между претенции и възпитание.
   • Пи
    питагор
    0 -1
    09:37, 9 дек 2019
    Ава пручел цезар една гръцка дума ама ни я разбрал ва. Дицата се учат ут учителите само на придметите по които приподава учителя ва. Учителя придава на дицата базови знания и умения за елементарно справяне в жуота ва. Учителя НЕ възпитава дицата ва тува е най гулямото заблуждение ва. Роля на родителя е да възпитава дицата си в съвременните морални норми ва до колкото той ги усъзнава ва.

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини