4 °C

Форумът "Атмосфера Бъдеще" даде заявка да стане мащабен проект

Изображение 1 от 6

  Форумът „Атмосфера Бъдеще“ събра преди дни учениците от три български училища, които са били на лагер в Москва, посветен на кариерното ориентиране на младежите. Идеята е на научния работник от БАН Иглика Ангелова и директорът на СУ „Златаров“ Чавдар Здравчев. Гимназисти от Кюстендил, Севлиево и Първомай представиха своите училища и възможностите за професионална реализация в техните населени места. Домакин беше СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. В училището беше подготвена изложба на производители от региона. С помощта на компютърни презентации гостите се запознаха с учебното заведение и възможностите за бизнес в Първомай. Кюстендилци акцентираха на професиите на бъдещето, а гостите от Севлиево - на общите проекти на една от най-големите фирми в региона и училищата.

  Форумът е замислен като място за сътрудничество между младия бизнес, традиционния бизнес и очакванията, с които младите хора излизат от сферата на образованието в момента.

  Към „Атмосфера Бъдеще“ проявиха интерес преподаватели от Пловдивски университет и други училища от страната, които бяха заинтригувани от възможностите на научния лагер в Москва. Преподавателките от Московския градски педагогически университет Лариса Емилиянова и Аксана Василиева представиха акцентите на този вид сътрудничество и демонстрираха част от научните занимания за учениците.

  Гости на форума бяха Стоянка Почеканска- държавен експерт в Министерството на образованието и науката, кметът на общината Николай Митков, много ученици и родители.

  Идеята е този форум да стане традиция и да разшири своя обхват далеч извън пределите на България и Русия.

  Събитието завърши с вълнуваш концерт, подготвен от деца и учители от училището – домакин.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Фи
   Финанси
   9 0
   19:14, 3 дек 2019
   С чии пари се финансира мероприятието? В статията не видях отговор на този въпрос.
  • 2
   Въ
   Въй
   7 -1
   19:35, 3 дек 2019
   Няма и да разбереш питай Чавдарчето как се кърпа дърпа и джандар майка псува
   • 12
    123
    5 -4
    10:59, 4 дек 2019
    Чавдарчо е крайно време да отиде да си гледа бизнеса. И стига да се се хвали.
   • За
    Защо?
    3 -2
    11:08, 4 дек 2019
    Защо, бе 123? Дай ми смислено обяснение защо трябва да си ходи? Точно како не ти харесва от това, което прави?
   • Ва
    Ваййй
    1 -2
    17:47, 4 дек 2019
    По тъп,по злобен ,по просташки и идиотски коментар не съм чел.Хей простотията ,злобата и зависта ще унищожат младите в града.
  • 3
   Dr
   DREAM
   8 -2
   22:02, 3 дек 2019
   Рано или късно всеки надут балон се пука! Каква атмосфера, какво бъдеще ???
  • 4
   Лу
   Лудото Коле
   3 -4
   11:38, 4 дек 2019
   Аз не мога да разбера какво толкова негодувате срещу това събитие? Папаза 16 години ви прави на маймуни, и-бава са с вас, няма бизнес, инфраструктурата е в ужасно състояние, града е със затихващи функции и т.н. и т.н. а тука на Здравчев държите сметка, с чии пари било това събитие?!?!

   Ми с вашите пари е ва! И какво от тва?! Кво ше напраите ва, мизерници?>!?!?!?!?!

   с ваще пари е, е и?!

   Тънете си в мизерията, на вас ви харесва - за тва класирахте папаза втори, нали?!

   Ай сиктир!
   • Гр
    гражданин
    6 -1
    18:33, 4 дек 2019
    Защо да не питат хората - училището не е частно, а държавно. Доколкото чух по телевизията наскоро министърът на образованието каза, че в училищата /не в частните/ не е редно да има спонспорства от родители. Това е един вид зависимост.
   • Лу
    Лудото Коле
    3 -4
    12:01, 5 дек 2019
    това ли ти е най-голяма болка в град Първомай?! Това ли ? Питам та? Друг кусур не намери, а за СОУ-то са заяде.
  • 5
   Ха
   Хан Аспарух
   4 0
   22:57, 5 дек 2019
   Правилно, СОУ то е зависимо , от Кр .Александрова, която до вчера спонсорираше,ами Папаза малко ли пари му даде ,а той и от него се отрече,а сега се нагажда на Кичука, щото Попова му би шута.Скоро всички ще разберат колко струва. Хвалби и дрънчене на пари.Срамота.
   • Це
    Цезар
    3 0
    00:03, 6 дек 2019
    Нащо СОУ има липса на педагози. Т.е даскалите не знаят как се възпитават деца а уж са го учили. Освен за лектори за друго не стават в нащо СОУ. Чяст от преподавателите имат лично пренебрежително отношение към избрани от тях ученици и ги имат за свои врагове. Т.е нарочват ги и ги дават за пример на лошо поведение пред останалите деца (настройват класа срещу тези деца) а истината е че преподавателя е некадърен или не желае да се справи и почват да званят на родителите - елате си вижте детето. Познавам два такива случая а знам че има и други.
    Педагогос от гръцки превод е възпитател на дете. Да се вземат даскалите в ръце и да се обучат как се работи с деца и тогава да влизат при тях.
   • Pe
    pedagogos
    3 -1
    06:57, 6 дек 2019
    Педагогос може да идва и от космоса, обаче възпитанието е отговорност първо на родителя! Аз знам повече от 2 случая на невъзпитани ученици. Липсата на добри учители се дължи точно на това - прекалено много стрес и противоречие между претенции и възпитание.
   • Пи
    питагор
    0 -1
    09:37, 9 дек 2019
    Ава пручел цезар една гръцка дума ама ни я разбрал ва. Дицата се учат ут учителите само на придметите по които приподава учителя ва. Учителя придава на дицата базови знания и умения за елементарно справяне в жуота ва. Учителя НЕ възпитава дицата ва тува е най гулямото заблуждение ва. Роля на родителя е да възпитава дицата си в съвременните морални норми ва до колкото той ги усъзнава ва.

  Хороскоп за 19.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
  19 яну 2020
  Последни новини