8 °C

Форумът "Атмосфера Бъдеще" даде заявка да стане мащабен проект

Изображение 1 от 6

  Форумът „Атмосфера Бъдеще“ събра преди дни учениците от три български училища, които са били на лагер в Москва, посветен на кариерното ориентиране на младежите. Идеята е на научния работник от БАН Иглика Ангелова и директорът на СУ „Златаров“ Чавдар Здравчев. Гимназисти от Кюстендил, Севлиево и Първомай представиха своите училища и възможностите за професионална реализация в техните населени места. Домакин беше СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. В училището беше подготвена изложба на производители от региона. С помощта на компютърни презентации гостите се запознаха с учебното заведение и възможностите за бизнес в Първомай. Кюстендилци акцентираха на професиите на бъдещето, а гостите от Севлиево - на общите проекти на една от най-големите фирми в региона и училищата.

  Форумът е замислен като място за сътрудничество между младия бизнес, традиционния бизнес и очакванията, с които младите хора излизат от сферата на образованието в момента.

  Към „Атмосфера Бъдеще“ проявиха интерес преподаватели от Пловдивски университет и други училища от страната, които бяха заинтригувани от възможностите на научния лагер в Москва. Преподавателките от Московския градски педагогически университет Лариса Емилиянова и Аксана Василиева представиха акцентите на този вид сътрудничество и демонстрираха част от научните занимания за учениците.

  Гости на форума бяха Стоянка Почеканска- държавен експерт в Министерството на образованието и науката, кметът на общината Николай Митков, много ученици и родители.

  Идеята е този форум да стане традиция и да разшири своя обхват далеч извън пределите на България и Русия.

  Събитието завърши с вълнуваш концерт, подготвен от деца и учители от училището – домакин.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Фи
   Финанси
   9 0
   19:14, 3 дек 2019
   С чии пари се финансира мероприятието? В статията не видях отговор на този въпрос.
  • 2
   Въ
   Въй
   7 -1
   19:35, 3 дек 2019
   Няма и да разбереш питай Чавдарчето как се кърпа дърпа и джандар майка псува
   • 12
    123
    5 -4
    10:59, 4 дек 2019
    Чавдарчо е крайно време да отиде да си гледа бизнеса. И стига да се се хвали.
   • За
    Защо?
    3 -2
    11:08, 4 дек 2019
    Защо, бе 123? Дай ми смислено обяснение защо трябва да си ходи? Точно како не ти харесва от това, което прави?
   • Ва
    Ваййй
    1 -2
    17:47, 4 дек 2019
    По тъп,по злобен ,по просташки и идиотски коментар не съм чел.Хей простотията ,злобата и зависта ще унищожат младите в града.
  • 3
   Dr
   DREAM
   8 -2
   22:02, 3 дек 2019
   Рано или късно всеки надут балон се пука! Каква атмосфера, какво бъдеще ???
  • 4
   Лу
   Лудото Коле
   3 -4
   11:38, 4 дек 2019
   Аз не мога да разбера какво толкова негодувате срещу това събитие? Папаза 16 години ви прави на маймуни, и-бава са с вас, няма бизнес, инфраструктурата е в ужасно състояние, града е със затихващи функции и т.н. и т.н. а тука на Здравчев държите сметка, с чии пари било това събитие?!?!

   Ми с вашите пари е ва! И какво от тва?! Кво ше напраите ва, мизерници?>!?!?!?!?!

   с ваще пари е, е и?!

   Тънете си в мизерията, на вас ви харесва - за тва класирахте папаза втори, нали?!

   Ай сиктир!
   • Гр
    гражданин
    6 -1
    18:33, 4 дек 2019
    Защо да не питат хората - училището не е частно, а държавно. Доколкото чух по телевизията наскоро министърът на образованието каза, че в училищата /не в частните/ не е редно да има спонспорства от родители. Това е един вид зависимост.
   • Лу
    Лудото Коле
    3 -4
    12:01, 5 дек 2019
    това ли ти е най-голяма болка в град Първомай?! Това ли ? Питам та? Друг кусур не намери, а за СОУ-то са заяде.
  • 5
   Ха
   Хан Аспарух
   4 0
   22:57, 5 дек 2019
   Правилно, СОУ то е зависимо , от Кр .Александрова, която до вчера спонсорираше,ами Папаза малко ли пари му даде ,а той и от него се отрече,а сега се нагажда на Кичука, щото Попова му би шута.Скоро всички ще разберат колко струва. Хвалби и дрънчене на пари.Срамота.
   • Це
    Цезар
    3 0
    00:03, 6 дек 2019
    Нащо СОУ има липса на педагози. Т.е даскалите не знаят как се възпитават деца а уж са го учили. Освен за лектори за друго не стават в нащо СОУ. Чяст от преподавателите имат лично пренебрежително отношение към избрани от тях ученици и ги имат за свои врагове. Т.е нарочват ги и ги дават за пример на лошо поведение пред останалите деца (настройват класа срещу тези деца) а истината е че преподавателя е некадърен или не желае да се справи и почват да званят на родителите - елате си вижте детето. Познавам два такива случая а знам че има и други.
    Педагогос от гръцки превод е възпитател на дете. Да се вземат даскалите в ръце и да се обучат как се работи с деца и тогава да влизат при тях.
   • Pe
    pedagogos
    3 -1
    06:57, 6 дек 2019
    Педагогос може да идва и от космоса, обаче възпитанието е отговорност първо на родителя! Аз знам повече от 2 случая на невъзпитани ученици. Липсата на добри учители се дължи точно на това - прекалено много стрес и противоречие между претенции и възпитание.
   • Пи
    питагор
    0 -1
    09:37, 9 дек 2019
    Ава пручел цезар една гръцка дума ама ни я разбрал ва. Дицата се учат ут учителите само на придметите по които приподава учителя ва. Учителя придава на дицата базови знания и умения за елементарно справяне в жуота ва. Учителя НЕ възпитава дицата ва тува е най гулямото заблуждение ва. Роля на родителя е да възпитава дицата си в съвременните морални норми ва до колкото той ги усъзнава ва.

  Хороскоп за 14.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
  14 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
  14 дек 2019
  Последни новини