4 °C

БСП печелят балотажите, на които се явиха в община Първомай

БСП печелят всички балотажи, на които имаха свои представители в община Първомай, сочат резултатите, оповестени от ЦИК.

Голямата победа е за Николай Митков, който получи 5417 гласа, с 1441 повече от стария кмет Ангел Папазов. С „Не подкрепям никого“ са гласували 280 избиратели.

В село Брягово най-дългогодишният кмет Петър Танчев също беше отстранен. С 57% или с 235 гласа победител е Атанас Кръстев.

Село Искра също вече има кмет от БСП – Тодор Налбантов победи действащият кмет Димитър Несторов от СДП. Налбантов, който на първи тур остана на десетина гласа от кметския стол, този път има 529 гласа срещу 310 за съперника му.

В Градина се бореха двама нови кандидати. Йордан Стоев от БСП спечели битката за селото с 55% срещу 44%.

Две кметски места спечелиха и ГЕРБ, и двете са срещу представители на ЗС "Александър Стамболийски".

Едното е за Мариана Колева, която ще управлява трети мандат. Нейният резултат е 58% срещу 40,5% за Иван Иванов.

Другото е кметство, което ще управлява ГЕРБ е Виница. Тодор Тодоров не успя да се пребори за 7 мандат и там кмет ще е Георги Русев, избран с 58,21% срещу 41,79%.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (21)

 • 1
  Ве
  Венсеремос
  22 -5
  12:36, 4 ное 2019
  Пияната банда на Минков прие власта, която им поднесоха на тепсия.
  • Ра
   Радой Ралин
   24 -5
   12:43, 4 ное 2019
   За срам на Европа, на всичките нас
   когато докопа в ръцете си власт,
   по-страшен от спина, по-жилав от рака
   сега засега се оказа Простака
 • 2
  Ко
  кокал
  26 -9
  14:33, 4 ное 2019
  Тамън човек да си помисли,че има надежда за общината и пак комунисти ще дойдат на власт
  хора докато ни управляват такива града и общината като цяло няма да просперира
  разберете го там където е бсп няма подем
  • Ар
   Архимед
   25 -2
   14:38, 4 ное 2019
   Това го знаем ама влака замина.
 • 3
  Ше
  Шекеровото Коле
  21 0
  14:52, 4 ное 2019
  Такаа.Надявам се еуфорията и емоциите от отминалите избори отмина.Хубав или лош вече имаме избран кмет.Сета вече спечелилите трябва да си направят някаква равносметка какво бе свършено в града и общината за подобряване на живота ни от предишното управление ,какво остана недовършено.Да се излезе с ясна програма пред хората какви ще са приоритетните задачи за общ.администрация ,за да можете след четири години да застанете пред хората със заслужени претенции за нов мандат.Ако обаче смятате да се влачите от банкет на банкет и упражнявате нищо правене,знайте че ще се сгромолясате с още по-голям успех от бившите и никакви изборни чалъми и коалиции не ще ви помогнат-заминавате на бунището на историята и никой няма да иска да чуе за вас повече.Сега първомайци имат големи очаквания за някаква промяна към по-добър живот в града,било повече ивнестиции,работни места и дано част от тях осъществите г-да от бсп.
  • Ар
   Архимед
   16 0
   15:46, 4 ное 2019
   напълно си прав. План график искаме и резултати.
   И контрол по всяко време.
   на това се казва да се държат изкъсо.
 • 4
  До
  До Архимед и подобни
  11 -6
  17:21, 4 ное 2019
  Тя вашата стана като оная работа , дето след като я свършили,той рекъл: то кот тана,тана ам дай да та бацна.Сега ви дойде на ума да искате програма и срокове за изпълнение с нея.Само ,че вече е твърде късно да искате подобни неща.И второ,никой нищо не ви е обещавал.Я си спомнете на предизборните срещи,и на страниците в нета какво ви беше казано."Не обещаваме нищо.Ние ще работим за вас".Е, тогава какви очаквания имате?Смехории.
  • Ар
   Архимед
   11 -1
   17:44, 4 ное 2019
   Точно не очакваме никакви промени в живота ни с новите. Всяка промяна ще е изненада за нас.
 • 5
  Сп
  Спомени
  7 -2
  18:01, 4 ное 2019
  Когато Ангу ставаше кмет, тук коментарите удряха стоте. Сега и 10 не могат да станат, цял ден се пънат един - двама да отстрамят любителите на анонимни писаници. Знаете, че това се прави повече от скука, никой от списващите не се взема насериозно.
  • Пи
   питагор
   15 -3
   18:17, 4 ное 2019
   Сичко свърши мумче офцяту избраха комунизма без да знаят каква беля направиха. Пада червен мрак над пърумай. Ще прайм лаф след 3 години аку сме живи до тугава гарантирам чи 90% ут сигашните офця коиту избраха то кмет жъ реват надупени тува е ставалу едно време жъ стани и сига. Иедно време оня пулицай кумунист къту спичели беше по млад и ут фитлету и напрай сичкуту бомбок и ся жъ стани тъка дано офця ни сгрешите пак след време аре лека нощ и до след три гудини ако е дал Господ ще блеете из форума нидоволни.
  • Ар
   Архимед
   4 0
   23:30, 4 ное 2019
   От скука и от апатия.
   Няма я еуфорията. Патова ситуация.
 • 6
  Ча
  Чакаме
  17 0
  18:23, 4 ное 2019
  И сега следва голямата червена метла.....Да видим от къде ще заметат най—напред, че доста за мете има...
  • Бе
   безработна
   11 0
   18:32, 4 ное 2019
   от общината откъде другаде
 • 7
  Дж
  джонгата
  21 -6
  20:55, 4 ное 2019
  Навремето (по-младите от вас не го знаят) преди Ангу имаше една пиянка червен кмет за цели 2 мандата върна града в средновековието, боклука се изхвърляше на месец веднъж, нямаше осветление дори и в центъра, а глутници кучета обикаляха града, дупки - на всякъде и т.н..... Надявам се само с този нов червен кмет да не е така!
 • 8
  Ча
  Чакъла
  18 -4
  22:03, 4 ное 2019
  Из града и сега се разхождат глутница кучета, дупките са повече от всякога все едно са бомбардирали Първомай, градския парк е тъмен занемарен, няма детски площадки, затварят се цехове фирми бягат от града, за 16 години Ангу разгони първомайци из света и големите градове. Дано от днес нататък започне нещо да се прави, може да е малко но да се прави, да ни радват реални неща, а не хора и екскурзии за бабите.
  • Ар
   Архимед
   16 -2
   22:52, 4 ное 2019
   Да се обединим около идеята за един мечтан град. Да мислим позитивно. Да споделяме мнения и как да го постигнем.
   Тук е нашият дом. Навсякъде другаде сме чужденци и гости.
   Ако видим нередност без колебание да проявим активност. Да търсим истината. Да не се стесняваме да питаме и търсим информация от нашите избранници. Те са длъжни да ни я предоставят своевременно. Върху тях е цялата тежест на закона за държавния служител и моралния кодекс.
   Престъпноста и безпредела процъфтява когато обществото изповядва търпимост.
   Трябва да бъдем активни съграждани с нетърпимост към нередности.
  • Дж
   джонгата
   3 -1
   08:31, 5 ное 2019
   Сега не е чак толкова зле колкото беше тогава, но както и да е.
 • 9
  40
  4000
  14 -2
  08:29, 5 ное 2019
  Отпредните избори и двамата кандидати имаха по 6000 и отгоре гласа , всеки. Сравнявайки с настоящия балотаж около 2500 души не са излезли да гласуват. Или са напуснали града ?
  Червената шайка, не е алтернатива за развитието на този град.
  След още 4 години - ще гласуват още 2000 души помалко. Когато избираш по-малкато ЗЛО
  нямаш избор.
 • 10
  За
  Загрижен гражданин
  5 0
  08:30, 5 ное 2019
  Папазян да се е обаждал?
  • Bt
   BTK
   3 0
   16:54, 5 ное 2019
   Дава му изключен телефон.
  • Да
   да
   1 -1
   20:57, 5 ное 2019
   Всеки ден е на центъра. Какъв ти е проблема? Що не търсиш новия?Вече шербет тече по улиците...

Още новини

Хороскоп за 16.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще ви предложи възможности за постигане на цел, към която отдавна се стремите. Съсредоточете се в работата си, това ще ви спести неприятности. Усилията, които положите ще бъдат оценени, евентуалното ви бездействие също. Среща с партньори в бизнеса ще създаде условия за удачно влагане на пари, и което е по-важно, бързото им нарастване.
16 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се запознаете отблизо с идеите на човек от вашите среди и заедно ще планирате общи действия. Други ще ги занимават лични, духовни или интимни преживявания. По-важното е, че ще има какво да ви зарадва. Денят е подходящ да подобрите отношенията си с някой, изразявал съмненията си във вас.
16 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Многообещаващо начало на новата седмица. Имате реални шансове да постигнете онова, към което се стремите, затова действайте решително и ще успеете. Онези от вас, които все още не са открили любовта, днес ще постигнат много в тази посока. Спокойни и уверени сте и това е най-важната предпоставка за успеха ви.
16 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Благодарение на усърдието ви ще добиете повече яснота по интересуващ ви въпрос и това ще ускори действията ви, но вече освободени от съмнения и вредни мисли. Първите резултати ще повишат увереността в собствените ви сили, друго не би могло и да е, а разбирането, което срещате ще ви мотивира да продължавате.
16 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отнасяйте се с повече търпение към обкръжението си и не давайте израз на обземащо ви раздразнение. Ще за твърдите постиженията си в областта, в която съсредоточавате най-много усилия. Не пренебрегвайте чувствата на онези, които ви обичат, покажете им уважението си и направете живота на всички ви по-добър. приемете подаръците, каквито и да са те.
16 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
16 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В живота си вие навлизате в нов етап. Имате добри шансове за професионален напредък, опитайте се да използвате удачно покровителството на звездите. В личен план ще е добре, ако се отървете от съмненията си по отношение на вашия интимен партньор. В противен случай рискувате да влошите отношенията си.
16 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Приемете предложението на партньорите си, това е най-доброто, което можете да направите за момента. Внимавайте, това е шанс, особено, ако сте попаднали на нещо отдавна желано. Издигане в кариерата и повишаване на възнаграждението ви. В интимен план ви предстоят приятни моменти.
16 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от високите си амбиции, е добре да разчитате предимно на собствените си сили. Така няма да търсите вина в другите, ако не успеете във всичко. В личен план ви очаква положително развитие на връзка, която до сега ви е притеснявала. Тя може да се отнася и до отношенията ви с човек, комуто за нещо сте длъжници.
16 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ако се отнесете с повече внимание към мнението на другите, ще си създадете нови приятели и улесните изпълнението на задачите ви днес. Обемът информация, която поемате и натовареността ви се отразяват на емоционалното ви и физическото ви състояние, което ви прави раздразнителни и пречи на връзките ви.
16 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
16 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С интерес ще се включите в обща задача, изпълнението на която може скоро ще ви отегчи. Ще се почувствате обнадеждени от едно предложение, от вас зависи да го развиете в желаната посока. Пътуванията, на близко или далече ще са приятни и безаварийни. Изразете обичта си към някого и ще се радвате на взаимност.
16 дек 2019
Последни новини