Образованието на Димитровград ще бъде приоритет в третия мандат на Иво Димов

Изображение 1 от 6

    Кандидатът за кмет в Димитровград Иво Димов се срещна с учители, по покана на Регионалния синдикат Образование към КТ „Подкрепа". Председателят на синдиката - Иванка Янчева, която представлява 300 педагози, благодари на Иво Димов за ползотворната работа през изтеклия мандат и подчерта, че сключеният между общината, работодателите и синдикатите КТД дава допълнителни придобивки за учителите в община Димитровград. Иво Димов разказа, как при откриването на новата учебна година е установил, че първокласниците са повече, в сравнение с предходни години и си е дал сметка, че тези деца са родени през 2011 година – първата година от неговия мандат, което означава, че младите семейства остават в Димитровград.

    “Затова всичките усилия на екипа ми са насочени към образованието, което ще бъде един от приоритетите ни през следващия мандат. Реално изпълнените ангажименти към сектора са в добре развитата образователна инфраструктура. Вложени са над 6 милиона лева за дворовете в най-големите училища в Димитровград, обхващащи 74 процента от учениците. Шест големи училища са основно обновени - извършени са вътрешни ремонти, посторени са игрища за тенис, волейбол, баскетбол, футбол и лекоатлетическа писта. Средствата са осигурени от Оперативната програма “Региони в растеж“. Възстановена е уникалната релефна карта на СУ “Любен Каравелов“, а в двора на Езикова гимназия е оформен мини парк. Във всяко от шестте училища създадохме достъпна среда за придвижване на деца в неравностойно положение“, отчете свършеното през четирите години Иво Димов.

    В момента се извършват ремонти за енергийна ефективност на ПГ “Проф.д-р Асен Златаров“ и на детската градина в село Ябълково. Основно ще се обновят Културен дом „Химик“ и ОДТ “Апостол Карамитев“.

    През тази година за първи път средната брутна учителска заплата изпревари средната за страната, като в нашата община тя е една от най-високите.

    „Има още какво да се върши в образователната сфера и предстои многа работа през следващите четири години. Имаме идеи с моя екип да кандидатстваме по наши и европейски програми, откъдето да набавим финансов ресурс. Уважавам учителската професия. Моята майка също е учителка, възпитан съм от нея да почитам вашия труд. Затова няма да обещавам, а ще действам, да се случат всички идеи, за се издигне на необходимато ниво учителската професия, децата да идват с удоволствие в училище, а техните родители да бъдат доволни от нивото на образованието в Димитровград“.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
    Последни новини