27 °C

Демократична България-Обединение: Администрацията с поглед към инвеститорите в малките населени места за развитието им

  Дребният бизнес може да изиграе ключова роля за спирането на обезлюдяването на малките населени места и подема в развитието им. За това е категоричен кандидатът за кмет и втори в съветническата листа на Коалиция "Демократична България – Обединение" Драгомир Андонов.

  За да чуе от първо лице проблемите на хората, за да се запознае с възможностите пред работодателите и нуждата им от подкрепа, и с визия за разработване на пространството на бившото летище, той посети днес село Узунджово.

  В обхода участваха и още трима от кандидат-съветниците на "Демократична България – Обединение", която в предстоящите мустни избори ще участва с бюлетината № 66- Таня Иванова, Антони Пашов и Тодор Топалов.

  Пред екипа кандидати за бъдещата администрация на Хасково начална учителка от местното училище в Узунджово посочи, че в школото нямат проблеми с базата, но дворът е за ремонт. “Игрището е в окаяно състояние и няма средства за ремонта му. Местните деца обичат да играят в училищният двор и това е пространство, което е добре да се облагороди.“

  Иначе хората от Узунджово отбелязаха, че животът им на село е спокоен. Битовата престъпност не е сериозна, но пък улиците са доста разбити. Чистотата в селото също не е на ниво. Има какво да се желае и по почистването на контейнерите за смет, които сега се „вдигат“само веднъж в седмицата. Като друг основен проблем узунджовци набелязаха занижения контрол по повод честата поява на незаконни сметища около населеното им място.

  „Голямата община, общинският център трябва да обърне поглед към по-малките населени места на своята територия и да търси възможности за спирането на процесите за обезлюдяването им. А една от предпоставките за това е добрата образователна среда и подобряване на инфраструктурата, населеното място да бъде уютно за хората, които живеят в него“, отбеляза кандидатът за кмет Драгомир Андонов.

  Според него истинското бъдеще за развитие на местната икономика не само в малките населени места, а въобще, е в малките инвеститори. „Точно малкият и среденият бизнес движат реално икономиката, особено в райони като нашия. Те са гръбнакът за развитие тук.“, отбеляза кандидатът за кмет при срещата си със собствениците на фирми, които развиват бизнеса си на територията на Узунджово. Подобряване на инфраструктурата в селото също е припозната от тях, като приоритетен проблем за решаване.

  „Факт е процесът на обезлюдяването на селата- младите тръгват към градовете, за да учат и повече не се връщат. Затова, ако влезем в местната администрация, ще работим усилено за привличане на инвеститори, които да осигурят нови работни места. Това със сигурност може да окаже благодатно влияние върху обратния процес- връщане на младите и възможност те да се развиват в родните си места. Освен това обаче, местната администрация трябва да е в подкрепа и на сега съществуващите бизнес модели в селата. Подкрепата може да дойде през съдействие за по-бързото придвижване на различните регулаторни режими, през които фирмите минават. “, коментира визията си за бъдещо управление Драгомир Андонов.

  „Знам, че в много от хасковските села има цехове и дърводелски фабрики, в Узунджово има няколко сериозни фирми например. Аз смятам, че трябва да се обърне сериозно внимание точно към тези хора, защото да чакаме да дойде някоя голяма мултифункционална компания, която да раздвижи местната икономика, а през това време да стоим със скръстени ръце, ще е като в рефрена „може би, но някой ден...“ Затова категорично: общинската администрация трябва да е с обърнато лице към дребния и средния бизнес.“

  Но все пак, когато става въпрос за възможност за привличане на голям инвеститор в общината, според Коалиция "Демократична България – Обединение" бившото летище край Узунджово дава прекрасни възможности.

  „На мястото има три имота с обща площ от 3 хил.декара. Вариантите за големи инвестиции тук са много заради съществуващите компоненти: отлична шосейна и ж.п.свързаност, близост до два общински центъра -Харманли и Димитровград и до областния център Хасково, близост до АМ „Марица“, както и до границите с Гърция и Турция. В момента ни конкурират за карго летище Крумово, край Пловдив и летище Безмер до Ямбол. Само нашето пустее. А пистата му е с над метър дебелина на бетона.“, коментира Драгомир Андонов пред входа на пустеещото с години летище край Узунджово.

  Купуването и продаването на гласове са престъпления!

  Източник: Haskovo.NET

  Хороскоп за 05.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  05 юни 2020
  Последни новини