14 °C

Демократична България-Обединение: Администрацията с поглед към инвеститорите в малките населени места за развитието им

  Дребният бизнес може да изиграе ключова роля за спирането на обезлюдяването на малките населени места и подема в развитието им. За това е категоричен кандидатът за кмет и втори в съветническата листа на Коалиция "Демократична България – Обединение" Драгомир Андонов.

  За да чуе от първо лице проблемите на хората, за да се запознае с възможностите пред работодателите и нуждата им от подкрепа, и с визия за разработване на пространството на бившото летище, той посети днес село Узунджово.

  В обхода участваха и още трима от кандидат-съветниците на "Демократична България – Обединение", която в предстоящите мустни избори ще участва с бюлетината № 66- Таня Иванова, Антони Пашов и Тодор Топалов.

  Пред екипа кандидати за бъдещата администрация на Хасково начална учителка от местното училище в Узунджово посочи, че в школото нямат проблеми с базата, но дворът е за ремонт. “Игрището е в окаяно състояние и няма средства за ремонта му. Местните деца обичат да играят в училищният двор и това е пространство, което е добре да се облагороди.“

  Иначе хората от Узунджово отбелязаха, че животът им на село е спокоен. Битовата престъпност не е сериозна, но пък улиците са доста разбити. Чистотата в селото също не е на ниво. Има какво да се желае и по почистването на контейнерите за смет, които сега се „вдигат“само веднъж в седмицата. Като друг основен проблем узунджовци набелязаха занижения контрол по повод честата поява на незаконни сметища около населеното им място.

  „Голямата община, общинският център трябва да обърне поглед към по-малките населени места на своята територия и да търси възможности за спирането на процесите за обезлюдяването им. А една от предпоставките за това е добрата образователна среда и подобряване на инфраструктурата, населеното място да бъде уютно за хората, които живеят в него“, отбеляза кандидатът за кмет Драгомир Андонов.

  Според него истинското бъдеще за развитие на местната икономика не само в малките населени места, а въобще, е в малките инвеститори. „Точно малкият и среденият бизнес движат реално икономиката, особено в райони като нашия. Те са гръбнакът за развитие тук.“, отбеляза кандидатът за кмет при срещата си със собствениците на фирми, които развиват бизнеса си на територията на Узунджово. Подобряване на инфраструктурата в селото също е припозната от тях, като приоритетен проблем за решаване.

  „Факт е процесът на обезлюдяването на селата- младите тръгват към градовете, за да учат и повече не се връщат. Затова, ако влезем в местната администрация, ще работим усилено за привличане на инвеститори, които да осигурят нови работни места. Това със сигурност може да окаже благодатно влияние върху обратния процес- връщане на младите и възможност те да се развиват в родните си места. Освен това обаче, местната администрация трябва да е в подкрепа и на сега съществуващите бизнес модели в селата. Подкрепата може да дойде през съдействие за по-бързото придвижване на различните регулаторни режими, през които фирмите минават. “, коментира визията си за бъдещо управление Драгомир Андонов.

  „Знам, че в много от хасковските села има цехове и дърводелски фабрики, в Узунджово има няколко сериозни фирми например. Аз смятам, че трябва да се обърне сериозно внимание точно към тези хора, защото да чакаме да дойде някоя голяма мултифункционална компания, която да раздвижи местната икономика, а през това време да стоим със скръстени ръце, ще е като в рефрена „може би, но някой ден...“ Затова категорично: общинската администрация трябва да е с обърнато лице към дребния и средния бизнес.“

  Но все пак, когато става въпрос за възможност за привличане на голям инвеститор в общината, според Коалиция "Демократична България – Обединение" бившото летище край Узунджово дава прекрасни възможности.

  „На мястото има три имота с обща площ от 3 хил.декара. Вариантите за големи инвестиции тук са много заради съществуващите компоненти: отлична шосейна и ж.п.свързаност, близост до два общински центъра -Харманли и Димитровград и до областния център Хасково, близост до АМ „Марица“, както и до границите с Гърция и Турция. В момента ни конкурират за карго летище Крумово, край Пловдив и летище Безмер до Ямбол. Само нашето пустее. А пистата му е с над метър дебелина на бетона.“, коментира Драгомир Андонов пред входа на пустеещото с години летище край Узунджово.

  Купуването и продаването на гласове са престъпления!

  Още новини

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Отстоявайте позициите си и не приемайте по-малко, отколкото смятате, че заслужавате. Полагате много усилия, които скоро ще бъдат възнаградени. Вие знаете, че не винаги е възможно да угодите на всички и няма защо да се ядосвате от това. Притежавате особен чар, с който омайвате мнозина от обкръжението си.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви ангажименти ще ви застигнат днес, но това няма да развали настроението ви. Настроени сте за подвизи на деловия фронт и предизвикателствата само ще изострят апетита ви за по-големи печалби. Не допускайте прекомерната предпазливост да ви попречи.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от задачите ви са срочни и не търпят отлагане, започнете деня си с тях. Новостите навлизат в живота ви, готови ли сте за тях? Отговорностите ви нарастват и времето за лични занимания намалява. С малко познати хора ще изградите добри взаимоотношения и това ще ви носи удовлетвореност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за всички представители на зодията. Онези от вас, чиято работа е свързана със срещи с много хора ще имат доста интересни контакти и ще получат полезна за дейността им информация. Очакват ви приятни мигове и в любовта.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Финансово възнаграждение ще подобри бюджета ви и ще ви помогне да планирате почивните дни. Повечето от вас ще се радват на внимание сред колегите си. Суетата, свързана с предстояща изява ще отстъпи място на осмислено поведение и подготовка. Вечерта посветете на любовта, ще откриете за сетен път силата на споделената връзка.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорното ви поведение и отношение към работата ще определя в голяма степен бъдещите ви ангажименти. Ще получите добра оценка, но в стремежа си да сте сред водещите ще отидете и по-далече. Приятелско събиране ще ви срещне с хора, с които не сте се виждали от дълго време. Ще се радвате на взаимното си внимание и добри чувства.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се възползвате от всяка възможност, за да реализирате намеренията си по-скоро. Ще се съобразявате основно със себе си, позицията ви е ясна и я следвате безусловно, но внимавайте да не засегнете нечии интереси. Доверявате се на собствената си преценка и приемате това, което считате за правилно, но дали е така от гледна точка на другите.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се изненадвайте, ако околните ви възприемат погрешно. Ако наистина желаете това, което показвате, непременно се борете за него. Ще получите предложение, което може да е свързано с финансово обвързване. Преценете добре плюсовете и минусите преди да вземете окончателно решение.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Професионални и семейни ангажименти ще ви създадат доста напрежение днес. Запазете добрия тон, така ще можете да разчитате и на подкрепа, и на повече съсредоточеност в работата си. Измъчва ви мисълта за раздяла, но не бива да избързвате. Дайте още един шанс на човека, довел ви до това безумно решение. Със сигурност го заслужава.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се изненадате днес от многобройните шансове, които ви се откриват от различни страни. Иска ви се да опитате късмета си на възможно най-много места, но това може само да разедини енергията ви и в крайна сметка да не останете доволни от свършеното. Преценете най-добрите си възможности и се възползвайте от тях. Близките ви дават ценни съвети.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не очаквайте друг да се погрижи за развлеченията ви, вземете нещата в свои ръце и ще направите деня си приятен. Ще срещнете разбиране в работата си и с пъргавия си ум ще организирате бързи печалби, за себе си и останалите участници. Запознанство ще привлече вниманието ви върху някого, с когото може да имате сериозна връзка.
  19 окт 2019
  Последни новини