13 °C

Как да се отървете от телефонни измамници и рекламни обаждания

Потребителите на Reddit споделят своите добрите практики за справяне с досадната телефонна реклама и прекъсване на измамниците. Темата е събрала над осем хиляди коментара и 36 хиляди харесвания за ден.

Мнозина пишат, че на обаждания от непознати номера трябва да се отговаря с неочаквани въпроси. Потребител казва, че е поставил обаждащия се в неудобно положение, като подробно разпитал за адреса на офиса му. Друг, в отговор на рекламно предложение, започнал да разпитва за подробности за предлаганите стоки, като довел ситуацията до абсурд.

Потребител BirdShitPie разказва, че един ден му се обадили измамници, които твърдели, че в колата му са намерени 22 фунта наркотици и седалките са окървавени. Той обаче отговорил: "Това бях аз, но имах 30 фунта кокаин в колата. Искате да кажете, че осем килограма просто са изчезнали?" Престъпникът, който не очаквал подобна реакция, изпсувал и затворил.

Потребител venice7771 пише, че променя гласа си и флиртува с измамниците. "Със секси нисък глас казвам: Хей, скъпи, как си? Те обикновено затварят веднага. Ако не, тогава следващият ми отговор на това, което казват е: Звучи много вълнуващо, но с какво си облечен?".

"Федерално бюро за разследвания, отдел по измамите с телемаркетинг, как мога да помогна?" - споделя своя универсален отговор друг потребител.

Друг разказва:

"Получих обаждане от IRS и веднага заподозрях, че е измама, така че започнах да се държа много тъпо и да моля човека да повтаря отново и отново и след това се престорих, че имам проблем с намирането на химикалка в продължение на няколко минути, докато той ме чакаше да запиша  ... в крайна сметка ми затвори от безсилие.

Обадих му се малко след това и започнах отново с моята уловка и той ми затвори отново след минута-две.

Обадих се отново и този път някой друг вдигна. Направих същото нещо с него няколко минути, преди в крайна сметка да ми затворят от безсилие. Обадих се отново и ми бяха блокирали номера."

Друг потребител споделя, че изобщо може да не отговаряте нищо, тъй като измамниците не си губят времето с човек, който не отговаря.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини