Старши комисар Атанас Илков участва във форум, посветен на действия при извънредни ситуации на институциите в Единната спасителна система

Директорът на ОДМВР-Кърджали старши комисар Атанас Илков участва в започналия днес форум в областния град по проект „Получаване на спешна грижа за здравето чрез иновации в трансграничната зона Гърция-България“. Партньор по проекта е Центърът за спешна помощ, а специализираните семинари за управление при кризи се провеждат на 12 и 13 септември. Старши комисар Илков се включи в работата на форума като ръководител на една от структурите в Единната спасителна система.

            Двудневната работна среща беше открита от зам.областния управител Севда Камбурова, а директорът на ЦСМП д-р Атанас Митков подчерта изключителната актуалност на темите с оглед произшествията по главния път към ГКПП „Маказа“, които са предизвикателство за всички институции от Единната спасителна система в областта и аналогичните структури в Гърция.

            Като ръководител на едно от звената в тази система с презентация на тема: „Взаимодействие на органите от Единната спасителна система при крупни производствени аварии“ в програмата участва директорът на РДПБЗН-Кърджали комисар Сергей Заимов.

            Утре от 10 часа пред сградата на ОДМВР-Кърджали ще бъде демонстрирана симулация на спешна ситуация при ПТП с петима пострадали и действията на структурите от Единната спасителна система в реално време.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини