13 °C

10 се изследваха за СПИН в мобилната лаборатория в "Република"

  Безплатни изследвания за СПИН се проведоха в мобилна лаборатория в хасковския квартал "Република". Днес преди обед тестовете извършваха специалисти от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

  За по-малко от 3 часа мобилният кабинет беше посетен от 10 души. Сред тях беше 54-годишният Ерол Мехмед. Той обясни, че се изследва за СПИН за първи път в живота си. Решил да се тества безплатно, защото и без това на крака им докарали лабораторията в квартала.

  Специалистът в дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ-Хасково д-р Снежана Иванова обясни, че днешните изследвания са част от лятната АНТИСПИН кампания и част от национална инициатива. Поясни, че се провежда всяка година. Тази година били включени общо четири терена. Два дни специалистите били в Харманли, където се изследвали 42 души. Утре лабораторията ще бъде позиционирана в Димитровград в квартал "Марийно" от 10 часа.

  "Хората идват по желание, реагират съвсем нормално. Ние правим изследвания, за 10 минути става бързият тест. Предлагаме презервативи на желаещите", заяви д-р Иванова. Тя поясни, че тези изследвания са важни, защото ако носителството се хване в началото, много по-рано може да започне лечение и от там да се блокира развитието на вируса и човек може да не развие заболяването. Тя поясни, че през годината хората могат да се изследват в стационарния кабинет.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Мн
   Много
   10 0
   14:34, 12 сеп 2019
   рано бе...Мислех че другия месец ще ги преглеждат...:)))
  • 2
   Съ
   СЪР ПИЧУК
   16 -4
   17:38, 12 сеп 2019
   Пак в квартала на най- ценния електорат.Здравни осигуровки не плащат,данъци ,ток ,вода също,изпозват екипите на бърза помощ за лични лекари а те им изпращат мобилни лаборатории и им раздават презервативи.Няма такава държава!!!Престанете да харчите нашите пари за паразитите.До кога ще сме дискриминирани спрямо тъмно-зелените.

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  21 ное 2019
  Последни новини